Çorum'da "Kadın Emeği Fuarı" açıldı

Çorum'da "Kadın Emeği Fuarı" açıldı

Çorum Belediyesince 5'incisi düzenlenen fuarda, kültür merkezleri ve kentteki kadın derneklerinin kurslarında eğitim gören kadınların el emeği eserleri sergileniyor

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Kadın Emeği Fuarı" açıldı.

Çorum Belediyesinin 5 mahallede oluşturduğu Kadın Kültür ve Sanat merkezlerinde eğitim gören kadınlar ile kentteki kadın derneklerinin verdiği kurslarda eğitim gören kadınların el emeğiyle yaptıkları ürünlerin sergilenmesi amacıyla düzenlenen fuar, Hürriyet Meydanı'nda kurulan büyük çadırda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, açılışta yaptığı konuşmada, kadınların toplumda aktif rol almalarını sağlamak amacıyla 2011 yılında başlattıkları projelerin meyvesini aldıklarını, 5 mahallede kurdukları merkezlerde kadınlar için hem gelir getirici hem de sosyal açıdan çok sayıda kurs düzenlendiğini söyledi.

Bugüne kadar açılan kurslardan yaklaşık 50 bin kadının yararlandığını vurgulayan Külcü, "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır ancak her başarılı kadının arkasında da bir erkeğin olması gerekiyor. Bizler eşimizi, annemizi, kızımızı, kız kardeşlerimizi hayatın her alanında desteklemeliyiz. Belediye olarak kadınlar için bugüne kadar yaptığımız yatırımlar ve etkinliklerin artarak devam edeceğinden şüpheniz olmasın. İnşallah kadınlar için altıncı kültür merkezimizin yapımına da kısa süre içerisinde başlayacağız." dedi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri Koordinatörü Nuran Hakyemez de fuarla hem kadın kursiyerlere gelir sağlamak hem de merkezlerin tanıtımını yapmayı amaçladıklarını anlatarak, "Daha güzel bir dünya için bazen bir anne, bazen bir öğretmen, bazen iş kadını, bazen işçi ama her zaman ve her yerde bir kadın olarak emek sarf etmişlerdir. Emeğiyle elinin uzandığı her yere sihirli dokunuşlarda bulunmuşlardır." ifadesini kullandı.

Daha sonra fuarın açılışı yapıldı. Başkan Külcü, eşi Hatice Külcü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu, stantları gezerek eserleri inceledi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda 46 stant yer alıyor. Hediyelik ürünler, maket, el işlemeleri gibi ürünlerin yer aldığı fuar, 15 Haziran'a kadar açık kalacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :