"Cinsel istismar" suçlarına ilişkin önerge

"Cinsel istismar" suçlarına ilişkin önerge

Tekirdağ'da, küçük yaşta evlendiği için eşleri ve yakınları cezaevine gönderilen Roman vatandaşlar, CMK'de değişiklik içeren kanun tasarısı görüşmelerinde "cinsel istismar" suçuyla ilgili verilen önergeyi olumlu karşıladı- Hapishanedeki eşleri ve yakınlar

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, küçük yaşta evlendiği için eşleri ve yakınları hapishaneye gönderilen Roman vatandaşlar, TBMM Genel Kurulu'nda, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda (CMK) değişiklik yapan kanun tasarısının görüşmelerinde, AK Parti'nin cinsel istismar suçlarına ilişkin verdiği önergeyi memnuniyetle karşıladı.

Önergeye ilişkin memnuniyetlerini ifade etmek amacıyla bir grup Roman vatandaş, çocukları ve ellerinde aile cüzdanlarıyla Tuğlalı Park'ta toplandı.

Tekirdağ Roman Kültürünü ve Müzisyenleri Yaşatma Derneği Başkanı Ümit Satılmış, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, önergenin yasalaşmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Önergenin, yanlış anlaşılmaması gerektiğini, birçok mağduru sevindireceğini ifade eden Satılmış, şöyle devam etti:

"Aydoğdu Mahallesi'nde 16 bin Roman vatandaş yaşıyor. Yaklaşık 500 aile, eşleri ceza evinde olduğu için mağdur durumda. Hepsinin çoluk çocuğu var. Hepsi severek evlendiler ve nikahları var. Bütün Türkiye bilsin ki bu tecavüzcülere çıkan bir yasa değil, bu sadece cezaevinde olan erkeklerin, dışarıda olan kadınların ve çocukların mağduriyetinin giderilmesi için bir yasadır."

Küçük yaşta evlendiği için eşi cezaevinde olan Muazzez Pova da önergeyi sevinçle karşıladığını aktardı. Maddi sıkıntılar nedeniyle güç durumlarda kaldığını anlatan Pova, şunları söyledi:

"Ben 8 yıllık evliyim. Benim eşimi cezaevine attılar. Benim bakanım yok, kirada yaşıyorum, günlük işe gidiyorum. Temizlik varsa gidiyorum, yoksa evde oturuyorum. Ben çok zor durumdayım. Bizi tecavüzcülerle bir yere koymayın, lütfen koymayın. Biz severek evlendik. Burada bütün arkadaşlarım hepsi eşlerini çok seviyorlar. Biz sevmesek çoluk çocuk yapar mıyız? Bunca sene oturup evimizde yuva kurar mıyız? Benim engelli çocuğum var, özel eğitime gidiyor. Özel eğitim ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Çocuğum hasta, çocuğumun her ay devamlı kontrole gitmesi lazım. Çocuğumu hastaneye götüremiyorum, durumum yok."

Cezaevindeki eşleri ve yakınlarına yeniden kavuşma hayali kuran Roman vatandaşlar, davul ve klarnet eşliğinde Roman havası oynayarak sevinçlerini gösterdi.

AK Parti'ye teşekkür sloganları atan gruptakiler, önergeye karşı çıkanlara da tepki gösterdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :