Çiftçilerin başına bela olan yarım tonluk domuz avlandı

Çiftçilerin başına bela olan yarım tonluk domuz avlandı

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Kozlu köyünde çiftçiler, çilek tarlalarına zarar veren yaban domuzları için yardım çağrısında bulundu. Erbaa'daki avcı dernekleri harekete geçerek, ormanlık alanda 450 kiloluk dev bir yaban domuzunu avladı.

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Kozlu köyünde çiftçiler, çilek tarlalarına zarar veren yaban domuzları nedeniyle sıkıntı yaşarken, yerel avcı dernekleri vatandaşların çağrısına anında yanıt verdi. Kozlu köyü yakınlarındaki ormanlık alanda belgeli avcılar, uzun uğraşlar sonucunda dev bir yaban domuzunu avlamayı başardı.

Avlanan yaban domuzunun tartımı sonucunda, hayvanın etkileyici bir 450 kilo olduğu belirlendi. Avcılar, köylülerin çilek tarlalarındaki zararlarına çözüm olmak amacıyla gerçekleştirdikleri bu başarılı avın ardından, çiftçilere destek vererek bölgedeki yaban domuzu popülasyonunu kontrol altına almayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Köylüler, avcı derneklerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde çilek üretimlerinin korunduğunu ve yaban domuzlarının sebep olduğu hasarın önüne geçildiğini dile getirdi.

Avcılar ise, bu tür avlanmaların sadece çiftçilere değil, aynı zamanda doğal ekosistem dengesine de katkı sağladığını vurgulayarak, benzer durumlarda işbirliği yapmaya her zaman hazır olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.