Çiftçilere trafik eğitimi bir yıl daha devam edecek

Çiftçilere trafik eğitimi bir yıl daha devam edecek

Tarım araçlarını kullanan sürücülerin güvenli trafik kullanımını sağlamak amacıyla hazırlanan "Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi" kapsamında 12 ilde verilen eğitimlerden 180 bin 931 çiftçi faydalandı- 2016'da sona eren protokolün bu yılın sonuna

 Tarım araçlarını kullanan sürücülerin güvenli trafik kullanımlarını sağlamak amacıyla hazırlanan "Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi" kapsamında 12 ilde verilen eğitimlerden 180 bin 931 çiftçi faydalandı.

 2020 yılına kadar trafik kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedefiyle hazırlanan "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" doğrultusundaki çalışmalar sürüyor.

Bu plan doğrultusunda tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerde tarım araçlarının daha güvenli kullanımını sağlamak amacıyla 2013'te ilgili kurumlar arasında "Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi İşbirliği Protokolü" imzalandı. Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve bir akü firmasının paydaşı olduğu protokol kapsamında 12 ilde eğitimler başlatıldı.

Konya, Manisa, Balıkesir, Samsun, Adana, Sakarya, Antalya, Ankara, Çanakkale, İzmir, Afyonkarahisar ve Yozgat'ta tarım aracı kullanan çiftçilere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlendi.

Eğitimlerde kara yolunu kullanan tarım araçları sürücüleri, güvenli traktör sürüş teknikleri ile traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azaltma yöntemleri konusunda emniyet müdürlüklerinde görevli eğitimciler tarafından bilgilendirildi.

Söz konusu eğitimlerden 2013'ten bu yana 180 bin 931 kişi faydalanırken, 2016'da son bulan protokolün, bu yıl sonuna kadar uzatılması kararlaştırıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler