Çiftçilere 295 milyon liralık destek ödemesi

Çiftçilere 295 milyon liralık destek ödemesi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çiftçilere toplamda 295 milyon Türk Lirası tutarında tarımsal destek ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'deki çiftçilere yönelik önemli bir destek hamlesini duyurdu. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün itibarıyla çiftçilere toplamda 295 milyon Türk Lirası tutarında tarımsal destek ödemesinin hesaplarına aktarıldığını belirtti. Bu ödemenin çeşitli tarım alanlarını kapsadığı da açıklandı.

Yumaklı'nın açıklamasına göre, tarımsal destekleme ödemeleri farklı tarım kesimlerini desteklemeyi hedefliyor. Su ürünleri yetiştiricilerine 125 milyon 328 bin 255 lira, hububat-baklagil ve dane mısır yetiştiricilerine 78 milyon 274 bin 346 lira, yem bitkileri desteklerine 38 milyon 438 bin 724 lira, hayvan gen kaynakları desteğine 34 milyon 115 bin 740 lira ve kırsal kalkınma desteğine ise 19 milyon 373 bin 935 lira aktarıldı.

Bu tarımsal destek ödemeleri, Türkiye'deki çiftçilerin daha verimli bir şekilde üretim yapabilmeleri ve tarım sektörünün güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bakanlık, çiftçilere yönelik desteklerin sürekli olarak devam edeceğini ve tarımın sürdürülebilirliği için gereken adımların atılacağını belirtti.

Çiftçilere 295 milyon liralık destek ödemesi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.