CHP'nin, İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP'nin, İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

Genel Başkan Yardımcısı Budak:- "AKP ve sırtını iktidara dayayan MÜSİAD gibi sivil toplum örgütleri, adalet yürüyüşünü karalama derdine düştü. Ama bu adalet arayışına hiçbir çamur bulaşmaz" - "Yaşanan hukuksuzluklara sessiz kalmak, bunları yok saymak, ins

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AK Parti ve bazı sivil toplum örgütlerinin, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünü karalamaya çalıştığını savunarak, "Ama bu adalet arayışına hiçbir çamur bulaşmaz. Yaşanan hukuksuzluklara sessiz kalmak, bunları yok saymak, insan aklının ve vicdanının kabul edebileceği bir durum değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de hukuk ve özgürlükler alanında ciddi bir gerileme yaşandığını, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bu gerilemenin daha da hızlandığını ifade etti.

Türkiye'nin olağanüstü hal (OHAL) altında nefes alınamaz bir noktaya doğru hızla sürüklendiğini savunan Budak, AK Parti hükümetlerinin 15 yıllık uygulamaları sonucunda, adalet sistemine güvenin sıfır düzeyine indiğini ileri sürdü. Budak, şunları ifade etti:

"Bu tabloyu yaratan AKP ve sırtını iktidara dayayan MÜSİAD gibi sivil toplum örgütleri, adalet yürüyüşünü karalama derdine düştü. Ama bu adalet arayışına hiçbir çamur bulaşmaz. Yaşanan hukuksuzluklara sessiz kalmak, bunları yok saymak, insan aklının ve vicdanının kabul edebileceği bir durum değildir. Biz, vicdanları sızlatan adaletsizliklere seyirci kalmadık, kalmayacağız. Çünkü adaletin olmadığı yerde hiçbir şey ayakta kalamaz. Tek adamın iki dudağı arasından çıkan her şeyin kural sayıldığı bir ülkede kimsenin can ve mal güvenliği olmaz. Yabancı sermaye de gelmez, yerli yatırımcı da yatırım yapmaz. Yatırım da olmaz, istihdam da olmaz, kalkınma da olmaz. MÜSİAD bunu en iyi bilmesi gereken kurumlardan biridir."

Budak, "İktidarlar gelip geçicidir. Önemli olan gerçekten vatandaşın hakkını koruyacak kurumların varlığıdır. O nedenle hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı ve bağımsız yargı istiyoruz. Sivil toplum örgütlerinden de beklenen iktidarlara yaslanmak değil herkesin hukukunu, hakkını koruyacak adalet sisteminin oluşumuna katkı vermeleridir. Hukuk sadece bize değil MÜSİAD’a da lazım olacaktır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :