CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:- "Adalet yürüyüşü, devletin çöküşünün önlenmesi, herkesin anayasal sınırlar içinde özgürce yaşaması, yaşamaktan herkesin mutlu olacağı bir Türkiye'nin inşası için çok önemli bir fırsattır"- "Can ve mal güvenliğini sağlay

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattıkları yürüyüşe ilişkin, "Adalet yürüyüşü, devletin çöküşünün önlenmesi, herkesin anayasal sınırlar içinde özgürce yaşaması, yaşamaktan herkesin mutlu olacağı bir Türkiye'nin inşası için çok önemli bir fırsattır." ifadesini kullandı.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, 19'uncu gününe gelinen yürüyüşe toplumun ilgisinin her geçen gün arttığını ifade etti.

İktidarın, uzun bir süredir hukuk devleti ilkesini görmezden geldiğini, keyfi uygulamalar ve hukuksuz yargılamalarla toplumun geniş kesimlerini mağdur ettiğini öne süren Budak, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve OHAL ile Türkiye'nin nefes alınamaz bir noktaya sürüklendiğini belirtti.

Budak, Türkiye'nin hukuk ve demokrasiden uzaklaştığını ve sıkıntılarının büyüdüğünü savunarak, şunları kaydetti:

"Türkiye nefes alınamaz bir noktaya geldi ve kimsenin can ve mal güvenliği kalmadı. Can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde yatırım olmaz, iş olmaz, aş, olmaz, huzur olmaz. Can ve mal güvenliğini sağlayacak olan hukuk ve demokrasidir. Ne yazık ki karşımızda, bu yaşananlardan ders almayı başaran bir iktidar yok. Tam tersine demokratik hakkını hukuk içinde kullanan insanlara hukuksuz şekilde saldırılıyor. Toplum ayrıştırılıyor. Adalet yürüyüşü, devletin çöküşünün önlenmesi, herkesin anayasal sınırlar içinde özgürce yaşaması, yaşamaktan herkesin mutlu olacağı bir Türkiye'nin inşası için çok önemli bir fırsattır. İnsanlarımızın ilgisi ve desteği de bu umudu büyütüyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :