CHP'li Erol'dan Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısı

CHP'li Erol'dan Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısı

Erol, TBMM Başkanı Kahraman'dan, terör sorununun görüşülmesi için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmasını istedi

TBMM (AA) - CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan, terör sorununun görüşülmesi için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmasını istedi.

Erol, Kahraman'a gönderdiği yazıda, Türkiye'nin 32 yıldır terör örgütünün eylemleriyle mücadele ettiğini belirterek, bu süreçte 10 bin kamu görevlisinin şehit olduğunu, 40 bin sivil vatandaşın kaybedildiğini, 4 milyondan fazla kişinin zorunlu göçe tabi tutulduğunu ifade etti.

Terörle mücadeleye 32 yıllık süre içinde 1,5 trilyon dolar harcandığını belirten Erol, bununla bin boğaz köprüsü, 833 Marmaray, 375 Atatürk Barajı gibi yatırımların hayata geçirilebileceğini vurguladı.

Erol, 32 yıllık sürede 6 cumhurbaşkanı, 10 başbakan, 11 genelkurmay başkanı, 23 içişleri bakanı değiştiğine, 10 hükümet kurulduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bugün yaşadığımız terör sorununa tek başına bir partinin veya hükümetin bakış açısıyla çözüm bulamayacağı görünen bir gerçektir. Kürt sorunu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu sorunu, adını ne koyarsak koyalım terör sorunu, ülkemiz için artık ulusal bir sorundur. Meclis'te grubu olan tüm partilerin ortak katılımıyla TBMM çatısı altında, kurucu değerlerimiz ve üniter devlet yapımız asla tartışılmadan, konuşularak, irdelenerek ulusal bir perspektifle soruna çözüm bulmanın yol ve yöntemi aranmalıdır. Yaşanan terör sorunu ülkemizin ulusal sorunudur. Yaşamsal önemdeki bu sorunun TBMM'de görüşülmesi gerektiğine inanıyorum. TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmanızı saygılarımla arz ederim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler