"CHP tuzağa düşen bir partidir itirafı"

"CHP tuzağa düşen bir partidir itirafı"

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- "(Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2014'teki Cumhurbaşkanı adaylığı) CHP, 'MHP tuzak kurdu' şeklinde MHP'yi suçlarken, aynı zamanda CHP'nin de çok kolay tuzağa düşen bir parti şeklinde tanımlandığını ıskaladı"- "Bu aynı zaman

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2014'te Cumhurbaşkanlığına aday olmasına ilişkin, "CHP, 'MHP tuzak kurdu' şeklinde MHP'yi suçlarken, aynı zamanda ana muhalefet partisinin de çok kolay tuzağa düşen bir parti şeklinde tanımladığını ıskaladı. Bu, aynı zamanda, 'CHP tuzağa düşen bir partidir ey insanlar, duyduk duymadık demeyin' şeklindeki bir itiraftır." dedi.

Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, "Ekmeleddin İhsanoğlu olayı MHP'nin demokrasiye kurduğu tuzaktır. İhsanoğlu gibi bir adayımız olmayacak." sözleri ve sonrasında yaşanan tartışmaları AA muhabirine değerlendirdi.

Muhalefetin, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kafa karışıklığı yaşadığını ifade eden Bostancı, "2019 seçimlerinde aday kim olacak? denildiğinde, CHP'nin, kendi bütünlüğünü sağlayarak bir adayın arkasında saf tutmasını çok mümkün görmüyorum. Belki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa, orada CHP mecburen kendi bütünlüğünü sağlayabilir ama onun dışındaki formüllerde CHP'nin kendi bütünlüğünü bile sağlamakta zorlanacağı kanaatindeyim." diye konuştu.

- "Gelecekte de bu tuzağa düşebilirsiniz"

İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığına aday olmasının tartışıldığını dile getiren Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP, 'MHP tuzak kurdu, MHP tuzak kuran parti' şeklinde MHP'yi suçlarken, aynı zamanda ana muhalefet partisinin de çok kolay tuzağa düşen bir parti şeklinde tanımlandığını ıskaladılar herhalde. Geçmişte size tuzak kuruluyor ve siz bu tuzağa düşüyorsanız, gelecekte de 'bu tuzağa düşebilirsiniz' şeklinde bir akletmenin hatırlanması bu mantığa göre olağandır.

Siz MHP'yi eleştireceğim derken, aslında CHP'nin kimliğine, varlığına, siyaset yapma tarzına ve tuzağa düşme kapasitesine ilişkin de bir şey söylemiş oluyorsunuz. Bazen belagat böyle sonuçlar doğurabilir. Güzel bir laf, hoş bir siyasal eleştiri dile getireceğim derken, eleştireceğiniz varlığı anlatırken kendinize ilişkin de konuşmuş olursunuz. Bu, aynı zamanda, 'CHP tuzağa düşen bir partidir ey insanlar duyduk duymadık demeyin.' şeklindeki bir duyurudur, itiraftır."

- "CHP'de kazan mı kaynıyor?"

Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, "Cumhurbaşkanı adayımız İhsanoğlu tarzındaki bir aday olmayacaktır." dediğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Peki İhsanoğlu'nu kim aday yaptı? Sayın Kılıçdaroğlu yaptı ve her zaman da arkasında durdu, doğru bir aday olarak gördü. İhsanoğlu'nu yanlış bir siyasal karar, tuzağa düşme hali olarak tanımlayan akletme biçiminin, aynı zamanda Sayın Kılıçdaroğlu'na ilişkin de çok sağlam bir eleştiri, reflekse dayalı bir siyaset dile getirdiğini ıskalamaması lazım. Oradaki eleştiri sadece Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik eleştiri değildir. Onu CHP'nin adayı olarak öne çıkartan bir mekanizmaya, ortak akla ve onun liderliğini yapan kişiye, Kılıçdaroğlu'na ilişkin de bir eleştiridir. Tabii bunlar gündeme gelince, acaba CHP'de kazan mı kaynıyor diye insanların düşünmesi ve Eklemeddin İhsanoğlu tartışması üzerinden farklı pozisyonlar mı alınıyor şeklinde bir değerlendirme yapması kaçınılmaz oluyor."

Naci Bostancı, CHP'nin, "(Ekmeleddin olmadı, bu bir tuzaktı) derken, olması gereken de Ahmet'tir, Mehmet'tir" demesi gerektiğini ama onu söyleyemediğini ifade ederek, "Çünkü öyle bir adayları yok. Yanlışın yanına doğruyu koymuyorsanız, niye yanlıştan bahsediyorsunuz?" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :