CHP Niğde Milletvekili Gürer:

CHP Niğde Milletvekili Gürer:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, atık kağıt toplayıcılarının sorunlarının çözümüne öncülük edeceğine, günlük gelirlerini dahi yok etti"

TBMM (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, atık kağıt toplayıcılarının sorunlarının çözümüne öncülük edeceğine, günlük gelirlerini dahi yok ettiğini savundu.

Gürer, Mecliste Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile düzenlediği basın toplantısında, kağıt toplayıcılarının, ülkenin giderek büyük sorunu haline gelen atıkların geri dönüşümünü sağladıklarını belirtti.

CHP olarak atık kağıt toplayıcılarıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını; onların sorunlarına sahip çıktıklarını söyleyen Gürer, atık kağıt toplayıcılarının, Ankara İskitler'de bulunan depolarının, kendilerine tebliğ edilen süre dolmadan yıkıldığını ifade etti. Bu yıkımla birlikte topladıkları kağıtların da imha olduğunu dile getiren Gürer, kağıt toplayıcılarının çok yönlü mağduriyet yaşadıklarını anlattı.

Gürer, "Bu insanların yapacak başka işleri gidecek başka yerleri yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu insanların sorunlarının çözümüne öncülük edeceğine günlük gelirlerini dahi yok etti." dedi.

Atık kağıt toplayıcılarının, güvence ve hijyen olmamasına rağmen çöplüklerdeki değerlendirilebilecek atıkları toplayıp, geri dönüşümlerini sağlayarak yaşamlarını südürdüklerini vurgulayan Gürer, "Bizler bu insanların yanında olmamız gerekirken neredeyse onları hiçe sayıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i, atık kağıt emekçilerinin toplama alanlarını yıktığı ve onlara sahip çıkmadığı için kınıyoruz." diye konuştu.

CHP'li Bektaşoğlu ve Demir de atık kağıt toplayıcılarının devletin ilgili kurumlarının yardımına ihtiyaçları olduğunu belirterek, bu kişilere sahip çıkılmasını istedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler