CHP Mersin Milletvekili Kuyucuoğlu:

CHP Mersin Milletvekili Kuyucuoğlu:

"(Efes Antik Kanal Projesi) Burası dünya miras listesinde yer alan önemli bir antik kentimizdir. Bu nedenle böylesi önemli bir mirasımıza zarar verecek her türlü projeden vazgeçilmelidir"

TBMM (AA) - CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, "Efes Antik Kanal Projesi"ne ilişkin, "Burası dünya miras listesinde yer alan önemli bir antik kentimizdir. Bu nedenle böylesi önemli bir mirasımıza zarar verecek her türlü projeden vazgeçilmelidir" dedi.

Kuyucuoğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, yurt dışına kaçırılan kültür varlıklarının belirlenerek iadelerinin sağlanması ve mevcut kültür varlıklarının korunması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis araştırma komisyonun çalışmalarına başladığını anımsatarak, önerilerine destek veren partilere teşekkür etti.

Anadolu topraklarında birçok uygarlığın yaşadığını hatırlatan Kuyucuoğlu, birçok eserin yurtdışına kaçırıldığını ifade etti.

Kuyucuoğlu, bu değerlerin peşine düşülmesi ve doğdukları topraklara geri kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Efes Antik Kanal Projesi'ne değinen Kuyucuoğlu, projenin tarihi Efes kentini katliam tehlikesiyle karşı karşıya bırakacağını savundu.

Kuyucuoğlu, "Burası dünya miras listesinde yer alan önemli bir antik kentimizdir. Bu nedenle böylesi önemli bir mirasımıza zarar verecek her türlü projeden vazgeçilmeli, bu konuda bağımsız, uzman kişi ve kurumların görüşüne başvurulmalıdır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler