CHP Konya Milletvekili Bozkurt:

CHP Konya Milletvekili Bozkurt:

"GATA, ülkemizin yüz akı kurumlarından biridir"- "Bütün NATO üyesi ülkelerin ordularında askeri hastane ve tıp eğitim kurumları vardır. NATO dışında da anlamlı orduları olan bütün ülkelerin askeri hekimlik kurumları vardır"

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Gülhane Askeri Tıp Akademisinin (GATA) Türkiye'nin yüz akı kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Bozkurt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, GATA ile ilgili bir gazeteye verdiği röportajdaki değerlendirmelerine ilişkin eleştirilerde bulundu.

Bir meslektaşı olarak Akdağ'ın demecini "yüzü kızararak okuduğunu" ifade eden Bozkurt, Akdağ'ın "verimsiz, yetersiz" dediği GATA'dan, Sağlık Bakanlığının mart ayında, Güneydoğu'da terörle mücadele edilen yerlerdeki hastaneleri yönetmesini talep ettiğini savundu.

Akdağ'ın "GATA'nın Sağlık Bakanlığına bağlanmasının yanlışlığının telaşı içinde olduğunu" öne süren Bozkurt, şunları söyledi:

"Son iki yılda bilimsel yayınlarda GATA, Hacettepe ve İstanbul Üniversitesinden sonra üçüncü sırada. Türkçe atıf dizininde de birinci sırada. FETÖ'cüleri temizliyoruz bahanesiyle 150-200 yıllık kurumları tarumar etmenin adı olsa olsa, Bakan'ın tabiriyle söylüyorum, kaşınmaktır. GATA, ülkemizin yüz akı kurumlarından biridir. Askeri hekimlik, Bakan'ın zannettiği gibi istediğimiz zaman yok edebileceğimiz bir olgu değildir. Bütün NATO üyesi ülkelerin ordularında askeri hastane ve tıp eğitim kurumları vardır. NATO dışında da anlamlı orduları olan bütün ülkelerin askeri hekimlik kurumları vardır.

Siyasi demeçler vererek, yanlış olduğu her kesim tarafından kabul edilen askeri hastanelerin yok edilme girişimini bu laflarla savunmak kabul edilebilir değildir. İçeride terörle mücadele eden, dışarıda Suriye ve Irak'ta savaşan ordumuzun askeri hekimlik gereksinimi gözardı edilmemeli."

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :