CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş:

CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş:

"PKK'nın strateji değişikliğine gitmesi Türkiye'yi bir iç savaş ortamına çekmek içindir"- "Terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi çekmeye çalıştığı bu tuzağa karşı hepimizin uyanık ve itidalli olması gerekir"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi bir iç savaş ortamına çekmek için strateji değiştirdiğini söyledi.

Yarkadaş, düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında medya kuruluşları için kara günlerin yaşandığını öne sürdü.

15 Temmuz tarihinden sonra 130 medya kuruluşunun yayınının durdurulduğuna dikkati çeken son olarak Başbakanlık kararnamesi doğrultusunda 23 medya kuruluşunun kapatıldığını iddia etti. Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Kapatılan medya kuruluşlarının ardından işsiz kalan basın emekçilerinin sayısı 3 bini geçti. Sektörün üçte biri işsizlik tehlikesi ile karşı karşıya. Türkiye tek kanallı ve tek gazeteli bir yapıya doğru götürülmek isteniyor. Gazetecilerin sorunları mallarına el konulması ya da işsiz kalmakla sınırlı değil. Ne yazık ki şuanda tutuklu gazetecilerle dayanışma platformu verilerine göre 100'ün üzerinde gazeteci cezaevlerinde yargılanmayı bekliyor. Cezaevindeki gazetecilerle görüşmek için Adalet Bakanlığına 6 dilekçe yazıldı ancak 20 gündür bu dilekçelere cevap verilmedi."

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan medya kuruluşları arasında yer alan Özgür Radyo'nun frekansının İstanbul'da Kanal 7 ve Ülke Tv tarafından işgal edildiğini öne süren Yarkadaş, kapatılan Özgür Radyo'nun yayınının idari tedbir olarak durdurulduğunu, yapılan uygulamanın adının resmen gasp olduğunu savundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) frekansı boş bırakılması gereken bu radyoya yönelik uygulamaya sesini çıkarmayarak ağır ceza mahkemesine taşınabilecek bir suçu işlediğini söyleyen Yarkadaş, "Ne yazık ki RTÜK görevini yapmamaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi darbe girişimini bahane ederek muhalif yayınları kapatmış ve yandaşlarına rant kapısı açmıştır. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Özgür Radyo'nun frekansının boşaltılması noktasında müdahale etmesini istiyorum." dedi.

CHP'li Yarkadaş, cezaevinde bulunan yazar Aslı Erdoğan'ın bu yıl Tucholsky Ödülü'ne layık görüldüğünü, Erdoğan'ın 15 Kasım'da Stockholm'de düzenlenecek ödül töreni için serbest bırakılmasını istediklerini belirtti.

- "PKK Türkiye'yi bir iç savaş tuzağına çekmek istiyor"

Bir basın mensubunun, terör örgütü PKK'nın son dönemde strateji değişikliğine gittiği ve eylemlerinde siyasetçileri seçtiği yönündeki söylemlere yönelik görüşlerini sorması üzerine Yarkadaş, terör örgütü PKK'nın hem siyasetçilere hem de askere yönelik eylemlerini açık bir dille kınadığını vurguladı.

Hiçbir gerekçenin insanların katledilmesinin, askerlerin şehit edilmesinin, siyasetçilere kurşun sıkılmasını meşru gösteremeyeceğinin altını çizen Yarkadaş, "PKK'nın bu strateji değişikliğine gitmesi Türkiye'yi bir iç savaş ortamına çekmek içindir. Son iki haftada AKP'nin iki yöneticisi PKK tarafından katledildi. Dün gece korucu dernekleri başkanının evine bombalı saldırı düzenlendi. Terör örgütü PKK Türkiye'yi bir iç savaş tuzağına çekmek istiyor. Bunun ilk adımını genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Artvin'deki saldırı ile attılar. Terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi çekmeye çalıştığı bu tuzağa karşı hepimizin uyanık ve itidalli olması gerekir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak konusunda yaptığı değerlendirmeye yönelik görüşleri de sorulan Yarkadaş, Türkiye'nin dış politikada uzun süredir maceradan maceraya sürüklendiğini ifade etti. Yarkadaş, Türkiye'nin savaş politikalarına değil, barış ve bir arada yaşama politikalarına ihtiyacının bulunduğunu düşündüğünü dile getirdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin söylemlerine yönelik de Yarkadaş, Bahçeli'nin AK Parti'nin temel politikalarını eleştiriyormuş gibi yaptığını ancak her seferinde AK Parti'ye destek verdiğini öne sürdü.

Yarkadaş, Bahçeli'nin başkanlık sistemi ile ilgili sözlerinin gerçekliğinin ne derece doğru olduğunu tarihe bırakmak gerektiğini düşündüğünü sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :