CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

"(Olağanüstü kongre tartışmaları) Partimizin, halkın doğrudan talepleri doğrultusunda yorulmuş, yıllar boyunca mücadele etmiş çok sayıda emektar yöneticisinin dinlendirilmesi taleplerine de kulak verilmesi gerektiği kanaatindeyim"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP'nin genel başkanlık sorunu olmadığını belirterek, "Partimizin, halkın doğrudan talepleri doğrultusunda yorulmuş, yıllar boyunca mücadele etmiş çok sayıda emektar yöneticisinin dinlendirilmesi taleplerine de kulak verilmesi gerektiği kanaatindeyim" dedi. 

Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Antalya'daki G20 Liderler Zirvesi'ni ve gündemdeki bazı konuları değerlendirdi. 

G20 protestolarında çok sayıda gözaltının olduğunu vurgulayan Erdem, zirvede "teröre destek veren ülkeler" başlığı altında konuşanların hiçbirinin elinin temiz olduğunu düşünmediğini söyledi. Erdem, "G20'de eli masum kanına bulaşmamış bir lider göremediğini" ileri sürerek, "G20 protestocularına gösterilen tavrın Suruç ve Ankara'yı kana bulayanlara karşı gösterilmediğini" iddia etti.

HDP'nin başkanlık sistemine ilişkin tutumunu eleştiren Erdem, "(Seni başkan yaptırmayacağız) sloganı üzerinden sokağa çıkıp da seçim sonrası ABD, Meksika tipi başlıklar üzerinden 'başkanlığa' samimiyet ve bir yumuşama eğilimi üzerinden yaklaşan siyasi çevrelere de sesleniyorum; Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu şey başkanlık sistemi değildir. İhtiyaç duyulan demokratik, eşiklikçi ve çoğulcu bir anayasadır" diye konuştu.

CHP'de kurultay tartışmalarının sorulması üzerine Erdem, olağanüstü kurultay çağrısını doğru bulmadığını kaydetti. Erdem, olağan kurultayda delege olacak isimlerin 13 ilde belirlendiğini, kongre sürecinin başlayarak delegasyonun şekillendiğini söyledi. CHP'nin "genel başkanlık sorunu" olmadığı kanaatini taşıdığını anlatan Erdem, kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini bildirdi.

Erdem, "Ama aynı şekilde partimizin, halkın doğrudan talepleri doğrultusunda yorulmuş, yıllar boyunca mücadele etmiş çok sayıda emektar yöneticisinin dinlendirilmesi taleplerine de kulak verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Parti Meclisi, MYK ve parti organlarında köklü değişimler yapılacağını genel başkanımız beyan etmiştir. Bu toplumsal beklentileri karşılayacak bir beyandır" değerlendirmesini yaptı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı