CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"Lozan uluslararası hukuk kütüğüne çakılan bir zaferdir. Siz önce iktidarınız boyunca kaybettiğimiz adalarımızın hesabını veri̇n"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Lozan, uluslararası hukuk kütüğüne çakılan bir zaferdir. Siz önce iktidarınız boyunca kaybettiğimiz adalarımızın hesabını veri̇n." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'na ilişkin sözleriyle ilgili yazılı açıklama yapan Torun, Kuvayı Milliye ruhunun başa çıkılmaz iradesiyle kazanılan Lozan'ın, Misak-ı Milli sınırları ve tam bağımsızlığı kabul ettirdiğini, emperyalistlere diz çöktürdüğünü belirtti.

Torun, Lozan'ın, uluslararası hukuk alanında elde edilmiş en büyük zafer olduğuna değinerek, "Lozan, uluslararası hukuk kütüğüne çakılan bi̇r zaferdir. Si̇z önce iktidarınız boyunca kaybettiğimiz adalarımızın hesabını veri̇n." ifadesini kullandı.

İktidarın hiçbir şeyden ders çıkarmadığını, hala şehitler üzerinden siyaset yaptığını iddia eden Torun, milletin artık bir tane bile şehit haberi duymaya tahammülünün kalmadığını, bunun vebalinin de bedelinin de çok ağır olacağını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler