CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"Başkanlık sistemi bakıldığında dünyada eyaletle yönetilen ülkelerde uygulanan bir sistem. Başarılı olmuş bir sistem. Bizim gibi demokratik parlamenter geleneği olan ülkelerde başarılı olmuş bir sistem değil"

KASTAMONU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, başkanlık sisteminin eyaletle yönetilen ülkelerde uygulandığını ve başarılı olduğunu belirterek, "Bizim gibi demokratik parlamenter geleneği olan ülkelerde başarılı olmuş bir sistem değil." dedi.

Torun, İnebolu Belediyesi Sinema Salonu'nda düzenlenen toplantıda, CHP olarak heyecan ve umutlarını hiçbir zaman yitirmeyeceklerini söyledi.

Türkiye'de barış ve huzur içinde yaşamak istediklerini dile getiren Torun, "Bütün illerde dörder, beşer milletvekilimiz, Parti Meclisi üyelerimiz, yöneticilerimizle saha çalışmaları yapıyoruz. Hem partililerimiz hem vatandaşlarımızla sivil toplum örgütleriyle çalışma içerisindeyiz. Amacımız içinde bulunduğumuz durumun farkına varılmasını sağlamak, gerçekleri aktarmak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı illerin büyükşehir yapılmasına ilişkin açıklamalarına değinen Torun, büyükşehir olmakla Türkiye'nin büyümeyeceğini savundu. Torun, şöyle konuştu:

"Şimdi 30 ili daha büyükşehir yapmak istiyorlar. Bu sadece Türkiye'yi tek elde toplama, daha sonra eyalet sistemine geçirmeye çalışıyorlar. Bunun bir adım sonrası eyalettir. Zaten amaçları budur. Başkanlık sistemi de bakıldığında dünyada eyaletle yönetilen ülkelerde uygulanan bir sistem. Başarılı olmuş bir sistem. Bizim gibi demokratik parlamenter geleneği olan ülkelerde başarılı olmuş bir sistem değil. Başkanlık veya herhangi bir sistemi birisinin iki dudağı belirlemez. O ülkenin tarihi, sosyolojik yapısı, geçmişi belirler. Yoksa birisi çıkar da 'Ben böyle yönetmek istiyorum' derse bu doğru değil. Büyükşehirin amacı da nüfus kriterini 250 bine düşürerek bunu yapmaları artık Türkiye'yi aynı anlamda farklı bir yapıyla, farklı bir yönetimle tepeden aşağı dizayn etmek, aşağıdan yukarı dizayn etmek, azınlığın hakkını yok kabul ederek sadece kendi idaresiyle bu ülkeyi yönetmek."

Torun, daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Torun'a ziyaretlerinde CHP Parti Meclisi Üyesi Ferihan Karasu, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol ile CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı eşlik etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :