Chp Genel Başkan Yardımcısı Koç:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Koç:

"MİT tırlarının içinden soba borusu çıkmadığı belli. Ne çıktığı da tutanaklarda var. Komşulardaki savaşı kışkırtan, taraf olan, mezhep temelli bir politikayı o bölgeye ışınlamaya çalışan bir Türkiye var. Bunun zararı hem bölgeye hem Türkiye'ye"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "MİT tırlarının içinden soba borusu çıkmadığı belli. Ne çıktığı da tutanaklarda var. Komşulardaki savaşı kışkırtan, taraf olan, mezhep temelli bir politikayı o bölgeye ışınlamaya çalışan Türkiye var. Bunun zararı hem bölgeye hem Türkiye'ye" dedi.

Koç, Batıkent semt halkına seslenmek için geldiği Lemonde Düğün Salonu'na girişinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin vatandaşlarla paylaştığı projesi için '30 yıl sonrasının projesi' ifadesini kullandı. Cevabınız nasıl olacak?" sorusu üzerine Koç, "Bir strateji uyguluyoruz. Mevcut Cumhurbaşkanı şu anda bizim ne siyasi muhatabımız ne de bugünkü tartışmaların karşısındaki özne" yanıtını verdi.

Kendilerinin cevap vermek için 7 Haziran'ı beklediklerini ifade eden Haluk Koç, "7 Haziran'da halk konuşacak, millet konuşacak. Cevap budur" değerlendirmesinde bulundu. 

"2071 diye bir vaat var. Bunu nasıl açıklarsınız?" sorusu üzerine de Koç, şunları kaydetti:

"Onlar tarih içerisinde, şu anda zaten gölge olarak tayin ettiği başbakanlık görevi dışında ne iş yaptığı belli olmayan bir başbakan, şiirler okuyor, bağ, bahçe ve dağa selam veriyor. Miting meydanlarında bir takım şeyler söylemeye çalışıyor.

Biz, önümüze ve kendi projelerimize bakıyoruz. Millet için ürettiklerimize bakıyoruz. Türkiye'de refahı tabana nasıl yayabiliriz diye geliştirdiğimiz projeleri toplumla paylaşıyoruz. Onun için, bu siyaset fukaralığına cevap verecek zamanımız yok."

-"Cumhurbaşkanı kendi kesesinden bir kuruş harcama yaptıysa, bunu açıklasın"

"Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e, Mercedes hediye edeceğini söyledi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Haluk Koç, "Sayın Cumhurbaşkanı kendi kesesinden bir kuruş harcama yaptıysa bir hediye verirken, lütfen bunu açıklasın. Biz de saygı duyalım" karşılığını verdi.

Bir başka gazetecinin de "Sayın Genel Başkan, MİT tırlarına ilişkin 'ben o görüntüleri izledim, içinde silah vardı' demişti. Biraz açabilir miyiz, görüntülerde neler olabilir?" sorusu üzerine de Koç, "Tırların içinden soba borusu çıkmadığı belli. Ne çıktığı da tutanaklarda var. Bunu daha önce Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan, savcı tutanaklarını açıklamıştı. Gerçekler örtülemiyor. Komşulardaki savaşı kışkırtan, taraf olan, mezhep temelli bir politikayı o bölgeye ışınlamaya çalışan bir Türkiye var. Bunun zararı hem bölgeye hem Türkiye'ye" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı