CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık:

"Kadrolu öğretmen ataması yapılarak çözüme ulaşılabilir. Mülakat sistemiyle KPSS puanının devre dışı bırakılması hukuken yanlıştır ve emek hırsızlığıdır"

TBMM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, daha önce denenmiş ancak çeşitli sakıncaları olan sözleşmeli öğretmenlik sistemine neden tekrar dönüldüğünü eleştirerek, "Kadrolu öğretmen ataması yapılarak çözüme ulaşılabilir. Mülakat sistemiyle KPSS puanının devre dışı bırakılması hukuken yanlıştır ve emek hırsızlığıdır." dedi.

Karabıyık, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, eğitimcilerin atanmasında sözlü sınavların, subjektif kriterler içerdiğini, zor itiraz edildiğini, eğitimin siyasileşmesine ve şaibelere daha fazla açık olduğunu savundu.

Lale Karabıyık, 15 bin sözleşmeli öğretmen ve 5 bin dershane öğretmeni alımıyla ilgili sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklandığını anımsatarak, atama bekleyen yüz binlerce öğretmenin, mülakat sonuçlarına tepki gösterdiğini, BİMER ve Milli Eğitim Bakanlığına şikayet yağdırdığını, imza kampanyaları başladığını belirtti.

Kadrolu öğretmen ataması yapılarak çözüme ulaşılabileceğini ifade eden Karabıyık, mülakat sistemiyle KPSS puanının devre dışı bırakılmasının, hukuken yanlış ve emek hırsızlığı olduğunu öne sürdü.

Bu uygulamanın, çeşitli sakıncaları da beraberinde getirebileceği uyarısında bulunan Karabıyık, KPSS'yi bertaraf eder nitelikte, kariyer ve liyakat ilkelerini hiçe sayan sözlü sınav uygulamasının anayasanın eşitlik ilkesine ayrı olduğunu kaydetti.

Karabıyık, sözleşmeli öğretmenliğin, öğretmenler arasındaki çalışma barışını da bozabileceği eleştirisinde bulunarak, "Daha önce denenmiş ancak çeşitli sakıncalar yaratmış olan sözleşmeli öğretmenlik sistemine neden tekrar dönüldüğünü anlamak mümkün değil. Liyakat esasına dayalı kadrolu atamalar yapılmalıdır. FETÖ örgütlenmesinden yakınıyoruz, suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Bu süreç bize liyakatın önemini de gösterdi. Peki neden hala liyakata değil de anlamsız sorulardan oluşan mülakata önem veriyoruz? Bırakın çağdaş, laik sistem ile Türkiye'yi ileriye taşıyalım. Bırakın liyakate göre kadroları oluşturalım. Halen ders alınmadı mı?" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler