CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Adli açılış yılı töreninin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılması, kamuoyunda yargının Cumhurbaşkanı'na bağlılığını ilan etme töreni gibi algılanır"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Adli açılış yılı töreninin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılması, kamuoyunda yargının Cumhurbaşkanı'na bağlılığını ilan etme töreni gibi algılanır." görüşünü savundu.

Cankurtaran, yazılı açıklamasında, ABD'de yargıçların tarafsızlık adına Başkan konuşurken alkışlamadıklarını ve ayağa kalkmadıklarını belirtti.

"Biz alkışlamamayı bıraktık neredeyse bizzat ayağına kadar gidiliyor." ifadesini kullanan Cankurtaran, adli yıl açılış töreninin, yargıya ait bir binada ya da başka bir ortamda yapılması gerektiğini kaydetti.

Cankurtaran, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanlığı Sarayı, adalet mekanizmasıyla alakalı bir yer değildir. Adli açılış yılı töreninin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılması, kamuoyunda yargının Cumhurbaşkanı'na bağlılığını ilan etme töreni gibi algılanır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapımı kanunlar zorlanarak gerçekleştirilmiştir. Siyasi baskı ile normalde inşaat olmayacak bir yere yaptırılan sarayda adli açılışın yapılması bizzat hukukun üstünlüğü üzerine yemin eden hukukçuların hukuka bağlılığını sorgulatır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :