CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

"Turizmde 2016 rehavetle kaybedildi, 2017'yi de OHAL ve KHK düzeni vuracak. Hukukun işlemediği, demokrasi ve parlamentonun rafa kaldırıldığı, Türkiye'nin en köklü gazetesinin yazarlarının terör suçlamasıyla gözaltına alındığı Türkiye imajıyla turizmde büy

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Turizmde 2016 rehavetle kaybedildi, 2017'yi de OHAL ve KHK düzeni vuracak. Hukukun işlemediği, demokrasi ve parlamentonun rafa kaldırıldığı, Türkiye'nin en köklü gazetesinin yazarlarının 'terör suçlamasıyla' gözaltına alındığı Türkiye imajıyla turizmde büyüme sağlanamaz." görüşünü savundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, turizmde, geçen yıla göre 9 ayda turist sayısında 9,5 milyon azalma yaşandığını, bunun turizm gelirlerinde 7 milyar 572 milyon dolar gerilemeye yol açtığını belirtti.

İstanbul, Antalya, İzmir, Muğla, Kapadokya ve Aydın gibi turizm bölgelerinde otellerin boş kaldığını öne süren Budak, "AKP Hükümeti'nin 2017 için çıkarması gereken çok önemli dersler var. Milletin ekmeği küçülüyor. Zaten 6 ay çalışabilen turizm emekçisi iş bulamıyor. Esnaf kepenk kapatıyor ama AKP'nin tek derdi başkanlık." iddiasında bulundu.

İktidarın, rehavetten çıkıp adım atması gerektiğini, aksi takdirde Türkiye turizminin ağır bir darbe alacağını savunan Budak, şunları kaydetti:

"Turizmde 2016 rehavetle kaybedildi, 2017'yi de OHAL ve KHK düzeni vuracak. Hukukun işlemediği, demokrasi ve parlamentonun rafa kaldırıldığı, Türkiye'nin en köklü gazetesinin yazarlarının 'terör suçlamasıyla' gözaltına alındığı Türkiye imajıyla turizmde büyüme sağlanamaz. Erken rezervasyonlarla ilgili gelen veriler hiç olumlu değil. OHAL ve KHK düzenine son verilmeli. Türkiye imajını olumluya çevirmek için tanıtım bütçesi 5 kat arttırılarak, özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde ciddi, kapsamlı bir kampanya yürütülmeli."

Budak, Türkiye turizminin önemli merkezinden biri olan Antalya'ya geçen yıl 9 ayda 10,5 milyon turist gelirken, bu yıl rakamın 5,9 milyonda kaldığını kaydederek, turizmde krizin merkezinin Antalya olduğunu savundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :