CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

"Bu ülkede tek parti dönemi oldu, çok partili demokrasiye bizim partimiz geçirdi. Çok partili demokrasi döneminde yatırımlar yapıldı, koalisyon dönemleri oldu, o zamanlarda bile işsizlik yüzde 8'in üstüne çıkmamış. Bugün ise işsizlik resmi rakamlara göre

KAYSERİ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Türkiye'de koalisyon dönemlerinde bile işsizliğin yüzde 8'in üstüne çıkmadığını belirterek, "Bugün ise işsizlik resmi rakamlara göre 12,1'e ulaştı." dedi.

Budak, partisinin Kayseri İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kentin Türkiye'nin önemli üretim üstlerinden olduğunu ve ilk uçak fabrikasının da burada yapıldığını belirtti.

Cumhuriyetin ilanıyla Anadolu'da bir kalkınma hamlesi başlatılıp önemli yatırımlar yapıldığını dile getiren Budak, o dönemden itibaren sanayi yatırımlarıyla üretime önem verildiğini, ülkede son 14 yılda üretime değil, betona yatırım yapıldığını savundu.

Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini, iktidarın üretim ekonomisinden uzaklaşmasının işsizliğin artmasına neden olduğunu iddia eden Budak, şunları kaydetti:

"İktidar yol, köprü yaptı tabii ki yapacak. Biz karşı değiliz. Tüm bunlar yapılırken bir taratan da işsizliği çözeceksiniz. Bu da üreterek olur. 15 yıldır iktidar olan AK Parti'nin ekonomi üzerindeki tahribatını ele alan bir çalışma yaptım. İşsizlik, Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar yüzde 8'dir ve hiç yukarı çıkmamıştır. Bu ülkede tek parti dönemi oldu, çok partili demokrasiye bizim partimiz geçirdi. Çok partili demokrasi döneminde yatırımlar yapıldı, koalisyon dönemleri oldu, o zamanlarda bile işsizlik yüzde 8'in üstüne çıkmamış. Bugün ise işsizlik resmi rakamlara göre 12,1'e ulaştı. Hatta iş aramaktan vazgeçmiş olanlar, 'ama bulursam çalışırım' diyenleri de ilave ettiğimizde bu rakam yüzde 19'a yükseliyor. Yani çalışma yaşında bulunan her 5 kişiden biri işsiz anlamına geliyor. 15 yıldır tek başına iktidarda olan bir parti var. Sadece betona yatırım yap, üretime yatırım yapma, sonucu bu. Üretmeyen bir ülke daha sonra borca batar. Dışarıdan borç alıyorsanız da emir alırsınız."

- "Yeni anayasa çalışmaları"

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Budak, "15 yılda siz neyi yapmak istediniz de yapamadınız da başkanlık sistemini istiyorsunuz. Bundan sonra ne yapmak istiyorsunuz da bunu getirmek istiyorsunuz. Bunun adına rejim değişikliği derler. Burada sistem falan deyip kafa karıştırmasınlar. Biz, başkanlık sistemlerini de biliyoruz ABD'nin sistemini de biliyoruz. Bu sistemlerde net ve sert kuvvetler ayrılığı vardır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :