CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

"Bu ülkenin sorunlarının başında terör ve işsizlik geliyor. Bu sorunların çözümü için de CHP olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. CHP üzerine düşeni her zaman yaptı, yapmaya devam edecek"

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Bu ülkenin sorunlarının başında terör ve işsizlik geliyor. Bu sorunların çözümü için de CHP olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. CHP üzerine düşeni her zaman yaptı, yapmaya devam edecek" dedi.

Genel seçimler öncesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Akkaya, Aşkale Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle, Üsküdar'daki dernek binasında düzenlenen programda bir araya geldi.

Akkaya, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da herkesin sandık başına gitmesi gerektiğini ve kullanılacak her oyun ülkenin geleceği için önem taşıdığını aktardı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların çözümünün birliktelikten geçtiğini ifade eden Akkaya, "Önümüzde 65 yıllık demokrasi tarihimizin en önemli seçimlerden birisini yaşayacağız. Bugüne kadar kırılganlıklara yol açan, ötekileştiren bir seçim yaşamadık. Toplum kutuplaştırıldı ve adaletsizlikler her geçen gün arttı. Ülkemizin içinde bulunduğu bu sorunların ortadan kalkması için birlikte hareket etmemiz lazım. CHP olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.

Akkaya, CHP'li hiç bir siyasinin kendi çıkarlarını gözetmediğini, 7 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından ortaya konulan tavır ile bunun şeffaf bir şekilde görüldüğünü ifade etti.

CHP olarak önceliklerinin Türkiye olduğunu belirten Akkaya, şunları kaydetti:

"13 yıldır muhalefette olmamıza karşın her zaman birliktelik mesajı verdik. 7 Haziran sonrasında da 'Türkiye'nin bir seçim hükümetine değil birliğe, beraberliğe ihtiyacı var' dedik. 'Önce Türkiye' dedik, 'Önce CHP' demedik. Biz önce CHP deseydik, başta ben olmak üzere bir çok arkadaşımız şimdi bakanlık koltuğunda oturuyor olacaktı. Bakan olabilecek şansımız vardı ama ne genel başkanımız, ne diğer arkadaşlarımız kendi ikballeri yerine Türkiye'nin geleceğini ön planda tuttu. Bu ülkenin sorunları var. Eskiden üreten ülkeydik, şimdi tüketen olduk. Gençlerimizin gelecekten kaygıları var. Bu ülkenin sorunlarının başında terör ve işsizlik geliyor. Bu sorunların çözümü için de CHP olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. CHP üzerine düşeni her zaman yaptı, yapmaya devam edecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı