CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:

CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:

"AKP, tarımın sorunlarına ithalatla çözüm aramaya çalışıyor. Oysa sorunların çözümü açık ve nettir; tarımı desteklemektir"

TBMM (AA) - CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "AKP, tarımın sorunlarına ithalatla çözüm aramaya çalışıyor. Oysa sorunların çözümü açık ve nettir; tarımı desteklemektir." dedi.

Gaytancıoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hükümetin tarım politikaları ve et fiyatlarını değerlendirdi.

AK Parti'nin tarım ve hayvancılık politikalarının ciddiyetsiz olduğunu, sektörün sorunlarına çözüm getirmediğini savunan Gaytancıoğlu, zaman içinde değişen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlarının hatalı yaklaşımları sürdürdüğünü, gelinen noktada ise Türkiye'nin artık lop et ithal eden ülke konumuna düştüğünü söyledi.

Gaytancıoğlu, bu durumun yabancı üreticiye, eti yurt dışından taşıyan, paketleyen lojistik firmalarına ve zincir marketlere fayda sağlayacağını, yerli üreticinin ise herhangi bir kazanç elde edemeyeceği gibi haksız rekabete maruz kalacağını ifade etti.

İktidarın yasal düzenlemelerle yerli tarımı içinden çıkılmaz sorunlarla baş başa bıraktığını belirten Gaytancıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"AKP, tarımın sorunlarına ithalatla çözüm aramaya çalışıyor. Oysa sorunların çözümü açık ve nettir; tarımı desteklemektir. Biz kendi ülkemizin çiftçisine destek vermiyoruz, başka ülkenin çiftçilerini selamlıyoruz. Çözüm ithalatta olmamalı. CHP olarak biz, iktidar olduğumuzda hayvan ithalatı yapmayacağız. Meraları koruyacağız. Hayvancılığın gelirini artıracağız. Desteklemeleri iki katına çıkaracağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :