CHP Bursa Milletvekili İrgil:

CHP Bursa Milletvekili İrgil:

"Maarif Vakfı Tasarısıyla Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde değil, sarayın kontrolünde yurt dışında paralel Milli Eğitim Bakanlığı kuruluyor"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Maarif Vakfı Tasarısıyla Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde değil, sarayın kontrolünde yurt dışında paralel Milli Eğitim Bakanlığı kuruluyor." dedi.

İrgil, düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Maarif Kanunu Tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bu tasarı görüşüldükten sonra, milli eğitimle ilgili büyük bir eğitim paketinin Meclis'e geleceğini belirten İrgil, hükümetin, iktidara geldiği günden beri üstünde tam olarak anlaşamadığı ve bir türlü karar veremediği konulardan birisinin eğitim alanı olduğunu savundu.

İrgil, hükümetin son olarak Milli Eğitim Bakanlığına Milli Savunma Bakanını atayarak, dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama yaptığını söyledi.

Zorunlu eğitim kapsamındaki 644 bin öğrencinin okula gitmediğini, devamsızlık yaptığını öne süren İrgil, "Maarif Vakfı Tasarısının amacı, yurt dışında Milli Eğtim Bakanlığı kurma girişimidir. Bakanlık kontrolünde değil; sarayın, Cumhurbaşkanlığının kontrolünde yurt dışında paralel Milli Eğitim Bakanlığı kuruluyor." diye konuştu.

Tasarıyla, iktidarın yurt dışında daha önce cemaate teslim ettiği okulları ele geçirmeyi de amaçladığını ileri süren İrgil, "Bakanlık yangın yeri, sen ülke içinde meseleleri halledememişsin kalkıp yurt dışına açılmaya çalışıyorsun." ifadesini kullandı.

CHP'li İrgil, TEOG sınavında öğrencilerin başarısız olduğunu, bir çok sorunun yaşandığı Milli Eğitim Bakanlığında bakanların değiştirildiğini ancak bürokratların görevden alınmadığını iddia etti. İrgil, bakanlığın kendi personeliyle mahkemelik olduğunu, davalarda yüzde 313 artış yaşandığını ve davaların yüzde 50'sini de kaybettiğini söyledi.

Ceyhun İrgil, "Eğitim Bir-Sen üyesi değilsen, hiç bir yere yönetici olamıyorsun. Atamaların yüzde 90'ı bu sendikadan yapılıyor." dedi.

Vakfın Mütevelli Heyetinin dördünü Cumhurbaşkanının atadığını aktaran İrgil, "Heyet üyeleri 72 yaşına kadar görev yapabilecek. Eğer bu üyeler ölmezse, 30 yaşında atanmışsa 42 sene orada görev yapacak. Bu insanları değiştirme ve denetleme şansınız da yok. Cumhurbaşkanı 5 yıllığına, milletvekili 4 yıllığına seçiliyor ama heyet üyesi 40 sene orada kalabiliyor." değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :