CHP Bursa Milletvekili İrgil:

CHP Bursa Milletvekili İrgil:

"Milli Eğitim Bakanlığı, 8 bin kişiyi ilgilendiren, üstelik din kültürü ve ahlak bilgisini bu topluma anlatacak olan öğretmenlere hukuki bir ahlaksızlık yaptı"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Milli Eğitim Bakanlığı, 8 bin kişiyi ilgilendiren, üstelik din kültürü ve ahlak bilgisini bu topluma anlatacak olan öğretmenlere hukuki bir ahlaksızlık yaptı." dedi.

İrgil, Mecliste düzenlediği basın toplantısında şu an Türkiye'de gazetecilik ve gazeteciler açısından kara bir tablo olduğunu savunarak, "Bu ülkede gazeteciler mesleklerini yapamaz hale geldiler." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığının hukuk tanımadığını ileri süren İrgil, bakanlığın, 8 bin din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenini yargı yolu, hilesi ve oyunuyla bir haksızlığa maruz bıraktığını iddia etti.

Bakanlığın, 2014 yılında İlahiyat Fakültesi mezunlarının, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapmasının yolunu açtığını hatırlatan İrgil, ancak bir öğretmenin 2015 yılında açtığı dava sonucunda Danıştay'ın 2017 yılında yürütmeyi durdurma kararı aldığını aktardı.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrılan davacı öğretmene baskı yapılarak, feragat dilekçesine imza attırıldığını iddia eden İrgil, "Bu arkadaş ne oldu da feragat etti? Ne dediler? Hangi yöntemleri kullandılar? Devlet eliyle mafyatik yöntemlerle kişilerin feragatları alınıyor." diye konuştu.

Danıştay'ın da "feragat nedeniyle karar verilmesine yer olmadığına" karar verdiğini anımsatan İrgil, "Milli Eğitim Bakanlığı, 8 bin kişiyi ilgilendiren, üstelik din kültürü ve ahlak bilgisini bu topluma anlatacak olan öğretmenlere hukuki bir ahlaksızlık yaptı. Bunu devlet eliyle yaptılar." dedi.

Öte yandan İrgil, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan okul kayıtlarındaki çember sisteminin ise bakanlığın tam olarak ne yapmak istediğini ve ne yapacağını bilmediğini gösterdiğini savundu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :