CHP Antalya Milletvekili Baykal:

CHP Antalya Milletvekili Baykal:

"Partinin başarısı konusunda 'Partide tartışma var. Ondan başarılı olmuyor' demek doğru değildir. Herkes partilidir. Yanlış varsa o söylenmelidir. Bir yanlış varsa, daha iyi aranmalıdır, bulunmalıdır, uygulanmalıdır. Bunlardan korkmamak lazım"

ÇANAKKALE (AA) - CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Partinin başarısı konusunda 'Partide tartışma var. Ondan başarılı olmuyor' demek doğru değildir. Herkes partilidir. Yanlış varsa o söylenmelidir. Bir yanlış varsa daha iyi aranmalıdır, bulunmalıdır, uygulanmalıdır. Bunlardan korkmamak lazım." dedi.

Baykal, bir arkadaşının düğününe katılmak için geldiği Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, Belediye Başkanı Cengiz Balkan'ı ziyaret etti.

Baykal, ziyaretin ardından CHP Küçükkuyu Belde Başkanlığı binasında partililerle bir araya geldi.

Burada, bir partilinin "Partimizde birlik ve beraberlik yok. Ondan başarılı olamıyoruz" sözleri üzerine Baykal, "Bunları mesele etmeyin. Bahane aramayın. Partinin başarısı konusunda 'Partide tartışma var. Ondan başarılı olmuyor' demek doğru değildir. Herkes partilidir. Yanlış varsa o söylenmelidir. Bir yanlış varsa daha iyi aranmalıdır, bulunmalıdır, uygulanmalıdır. Bunlardan korkmamak lazım." diye konuştu.

Baykal, MHP'deki gelişmelere işaret ederek, şunları kaydetti:

"Şimdi onlar da tartışıyor. O tartışmadan da iyi bir şey çıkabilir. Onlar için tartışmalar iyi mi? Partileri, haziran seçimlerinde parlamentoda, muhalefet çoğunluğu yakaladığı halde gitti AK Partili bir meclis başkanının seçilmesine yeşil ışık yaktı, onun seçilmesini sağladı. Sonra kasımda seçim yapıldı. 2 milyon oyu azaldı. 80 milletvekili 40'a düştü. Şimdi bunun hesabını sormayacak mı onlar? Yanlış olur, yanlışta hesap sorulur ve her parti kendi doğrultusunu bulur, yolunda yürür. Şimdi AK Parti tartışmıyor. İyi mi? Böyle bir şey olur mu? Örnek midir Türkiye'ye? Yüzde 49,5 oy aldı daha önceki Başbakan. 'Hadi sen ayrıl' dediler, adamı ayırdılar. Kimsenin sesi soluğu çıkmadı. Böyle bir şey olur mu?"

Deniz Baykal, konuşmasının ardından partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :