CHP Ankara Milletvekili Emir:

CHP Ankara Milletvekili Emir:

"Siyasi iktidar, OHAL ile aldığı yetkiyi kötüye kullanarak, muhalefet eden bütün sesleri kısmak yolunda kullanmaya devam ediyor"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Siyasi iktidar, OHAL ile aldığı yetkiyi kötüye kullanarak, toplumsal muhalefetin tüm kesimlerini, kendisini sıkıntıya sokan, muhalefet eden bütün sesleri kısmak yolunda kullanmaya devam ediyor." dedi.

Emir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, önümüzdeki günlerde 667 sayılı kararnamenin TBMM'de görüşüleceğini anımsatarak, CHP olarak olağanüstü halin gerekmediğini, bunun hukuksuzluk olacağını dile getirdiklerini, OHAL ilanından sonra ilk hukuksuzluğun ise 667 sayılı kararname ile yapıldığını ileri sürdü. Emir, şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi iktidar, OHAL ile aldığı yetkiyi kötüye kullanarak, toplumsal muhalefetin tüm kesimlerini, kendisini sıkıntıya sokan, muhalefet eden bütün sesleri kısmak yolunda kullanmaya devam ediyor. Tek adam, tek sesli bir ülke yaratmaya çalışıyor. Tek sesli bir ülke yaratmak için de ne kadar muhalif ses varsa onlara 'sen teröristsin' diyerek, uzaklaştırıyor, yok etmeye gayret ediyor."

Bunlardan birinin de doktor Benan Koyuncu olduğunu iddia eden Emir, bu kişinin Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde asistan olarak çalıştığını ve aynı zamanda Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi olduğunu aktardı.

Hastanede tarikat kadrolaşması yapıldığını ileri süren ve Ankara Tabip Odasının bunun karşısında durduğunu savunan Emir, terörle hiçbir ilgisi bulunmadığını söylediği doktor Koyuncu'nun bu nedenle açığa alındığını iddia etti.

Herkes için adalet istediklerini belirten Emir, darbe girişimi içinde bulunanların yargılanmasını istediklerini ancak "Ben, senin terörist olmandan şüpheleniyorum" diyerek, insanların açığa alınmaması ve mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Basın toplantısına katılan Koyuncu ise hukuksuz bir şekilde işinden mahrum bırakıldığını savunarak, "Ben bunu sadece şahsıma yapılan bir şey olarak görmüyorum. Bu, Soma katliamında onurlu hekimliği savunan, kadrolaşmaya karşı mücadele eden Ankara Tabip Odasına karşı yapılmış bir harekettir." görüşünü ileri sürdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :