Cezaevinde tiyatro gösterisi

Cezaevinde tiyatro gösterisi

Kırklareli Açık Cezaevinde, "Ben Kabul Ettim" tiyatro oyunu sahnelendi- Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz:- "Affedilmek istiyorsak önce affedeceğiz. Bağışlanmak istiyorsak önce bağışlayacağız"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Açık Cezaevindeki hükümlerin moral ve motivasyonlarını arttırmak için "Ben Kabul Ettim" tiyatro oyunu sergilendi.

Ahmet Can Suvari'nin yönettiği, kötü alışkanlıkları bulunan ve daha sonra doğru yolu bulan arkadaşların hayatını konu alan oyun, beğeni topladı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, oyun sonrasında yaptığı konuşmada, tiyatro oyununu, heyecanla izlediklerini söyledi. Bu tür faaliyetlerin hükümlülerin moral ve motivasyonlarının artması açısından önemli olduğunu belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Hükümlülere yönelik bu tür faaliyetler devam edecek. Tiyatronun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederiz. Takdiri ilahi sizler buradasınız. Hep söylüyoruz belki burada olmanız sizin açınızdan daha hayırlıdır, bilemeyiz. Olayı böyle değerlendireceksiniz. Affedilmek istiyorsak önce affedeceğiz. Bağışlanmak istiyorsak önce bağışlayacağız. Saygı görmek istiyorsak önce saygı göstereceğiz. Sevilmek istiyorsak önce seveceğiz. Kısacası sürekli empati yapacağız."

Yavuz, hükümlülerin de kendilerinden bir saygısızlık görmeyeceğine söz verdi. 

Cezasını tamamlayıp cezaevinden ayrılanların, "Allah razı olsun, devletimiz bize yeter" demesinin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Yavuz, "Çok samimi söylüyorum, bir annenin, babanın, başarılı olmuş bir evladına sevindiği gibi seviniyoruz. Sevinmeye de devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçlerde de benzeri faaliyetlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Hükümlüler adına konuşan E.E. de Adalet Bakanlığına, açık cezaevinde kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından bir hükümlü tarafından Kuran-ı Kerim meali okundu.

Etkinliğe, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Baro Başkanı Harun Saygılı ile hükümlüler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :