"Ceza infaz kurumları başarılı bir sınav vermiştir"

"Ceza infaz kurumları başarılı bir sınav vermiştir"

Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gül, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, çok sayıda tutuklama ve tahliye nedeniyle yoğun mesai içinde olan ceza infaz kurumları çalışanlarına yönelik eleşt

ANKARA (AA) - MELİKE KINACI - Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CİPDER) Genel Başkanı İsmail Gül, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, çok sayıda tutuklama ve tahliye nedeniyle yoğun mesai içinde olan ceza infaz kurumları çalışanlarına yönelik eleştirilerin asılsız olduğunu belirterek, "Ceza infaz kurumları personeli bu süreçte başarılı bir sınav vermiştir." dedi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından, birçok kamu kurumu gibi ceza infaz kurumlarının da ağır sorumluluklar üstlendiğini söyledi.

Tüm dünyanın gözlerini Türkiye'ye çevirdiği hassas süreçte, büyük fedakarlıklarla bir mücadele verdiklerini belirten Gül, "Ülke içerisinde yapılanmış bu hainler, bu girişimde bulundular ve sonrasında devletimiz harekete geçerek bu girişimde bulunanlara karşı operasyonlar yaptı. Bu süreci de en yoğun olarak emniyet güçleri, adli makamlar ve cezaevleri yaşadı." dedi.

- "Hiçbir olumsuz olay yaşanmadı"

Gül, 15 Temmuz'un ardından, aradan geçen 7 ayı aşkın sürede, cezaevlerinde 100 bin kişilik tutuklama, tahliye etme sirkülasyonu yaşandığına, bu sayının Almanya'daki toplam tutuklu sayısından dahi 20 bin fazla olduğuna dikkati çekti.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaklaşık 50 bin yeni tutuklama gerçekleştiğini anlatan Gül, "Bir o kadar kişi de cezaevlerinden salıverildi, tahliye edildi. Yaklaşık 10 bine yakın kişi başka ceza infaz kurumlarına nakil edildi, ceza infaz kurumlarında kapasite yoğunluğu nedeniyle. Tüm bu süreçte ceza infaz kurumlarımızda hiçbir olumsuz olay yaşanmadı." diye konuştu.

Terör örgütlerinin yaşanan olumsuzluklardan beslendiğini ifade eden İsmail Gül, şunları söyledi:

"Kamu kurumlarında yaşanan bir olumsuzluk, onlara malzeme ve prim verecektir. Ceza infaz kurumları personeli, bu süreci alnının akıyla gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam etmektedir. Ceza infaz kurumları personeli bu süreçte başarılı bir sınav vermiştir. Memleketine, ülkesine yakışır davranış göstermiştir. Şimdi bazı çevreler, bundan önceki süreç içerisinde cezaevi çalışanlarını 'cezaevinde bulunan kişilere işkence yapmakla, kötü muamelede bulunmakla' suçladılar. Ancak bu zamana dek oralarda olumsuz bir şey olmadı, devletimize, milletimize halel getirecek hiçbir davranışımız olmadı."

Zaman zaman bazı eleştirilere maruz kaldıklarını, özellikle son dönemde bazı çevrelerce "tutuklulara işkence yapmakla" itham edildiklerini aktaran Gül, "İşkence iddialarında bulunanların, iddialarının tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı ve hiçbir adli makama gidemediler. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ve kurumları da anayasa ve kanunların yaptığı düzenlemelere göre yönetilmektedir. Bizler de kamu görevlisiyiz, kanunların bizlere verdiği yetkileri kullanırız." diye konuştu.

- "Ayrıcalık tanınması mümkün değil"

Birkaç gün önce özel bir televizyon kanalında, "mahkemelere çıkan tutuklu darbecilerin, traşlı, bakımlı ve takım elbiseli" olmasına ilişkin infaz koruma memurlarına yönelik eleştirilerin olduğunu belirten Gül, "Ceza infaz kurumu çalışanlarının bunlara çok iyi baktığı, çok iyi muamele ettiği gibi iddialarla hakaretler yapıldı, 'alçaklar' gibi ifadeler kullandı. Biz, kanunların bizlere verdiği yetkiler çerçevesinde işlem yaparız. Bu yargılanan şahısların kılık kıyafetini bahane ederek kurumlarımıza hakaret edilmesi, bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur." dedi.

İsmail Gül, yasaların belirlediği kuralları uyguladıklarını, kimseye ayrıcalık tanınmasının mümkün olmadığının altını çizdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :