Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

"Biz iktidardayız, 317 milletvekilimiz var. Başbakan bizden, Cumhurbaşkanı bizim kurucu genel başkanımız. Her şeye gücümüz yetiyor da bu sistemi niye getiriyoruz? Bizim her şeye gücümüz yetiyor zaten. Kendimiz için getirmiyoruz. İleride belalar çıkmasın i

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Biz iktidardayız, 317 milletvekilimiz var. Başbakan bizden, Cumhurbaşkanı bizim kurucu genel başkanımız. Her şeye gücümüz yetiyor da bu sistemi niye getiriyoruz? Bizim her şeye gücümüz yetiyor zaten. Kendimiz için getirmiyoruz. İleride belalar çıkmasın istiyorsak, ülke hızla kalkınsın istiyorsak bu sisteme geçmeliyiz." dedi.

Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyazşehir Mahallesi'ne yapılacak yaşam merkezinin temel atma töreninde, Türkiye'nin 40 yıldır PKK ile mücadele ettiğini belirtti.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın altının da üstünün de oynak olduğunu dile getiren Özhaseki, "Alt tarafta depremsellik var, bin bir türlü sıkıntı bizi bekliyor. Üst tarafta da içeriden ve dışarıdan fitne odakları hiç boş durmuyor. Ne içeridekiler boş duruyor ne de dışarıdakiler boş duruyor. Şimdi FETÖ diye bir belayla karşı karşıya kaldık. Hiç birimiz bunların böyle lanet insanlar olduğunu tahmin edemezdik. Bunlar bir gecede kurt adama dönüştüler ve gerçek yüzleri ortaya çıktı." diye konuştu.

Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olanları devlette yuvalandıkları yerlerden attıklarını aktararak, "Bazıları mağduriyetlerin olduğunu söylüyor. Ben size soruyorum şimdi. Küçük bir dükkan işletiyorsunuz, yanınızda çalıştırdığınız adam her gün paranızı çalıyor, her gün size küfür ediyor, bir taraftan da başkalarına çalışıyor. Siz bu adamı dükkanda çalıştırmaya devam eder misiniz? Devlet de 20 sene emek verip üniforma giydirdiği ancak Amerika'ya çalışanları içinden temizliyor." ifadelerini kullandı.

Halk oylaması sürecine de değinen Özhaseki, şunları kaydetti:

"Biz iktidardayız, 317 milletvekilimiz var. Başbakan bizden, Cumhurbaşkanı bizim kurucu genel başkanımız. Her şeye gücümüz yetiyor da bu sistemi niye getiriyoruz? Bizim her şeye gücümüz yetiyor zaten. Kendimiz için getirmiyoruz. İleride belalar çıkmasın istiyorsak, ülke hızla kalkınsın istiyorsak bu sisteme geçmeliyiz. Bu ikili sistemi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Hem cumhurbaşkanının hem başbakanın olduğu yapıyı artık taşıyamıyoruz. Kavgalar bitmiyor. Atatürk-İnönü kavgalarını açın okuyun. Rahmetli küs öldü. Yakın tarihte Demirel'le Özal birbirlerine girdiler. Özal kendisine hakaret ettiği için Demirel'i mahkemeye verdi ve 13 milyon tazminat kazandı. Cumhurbaşkanı başbakanı mahkemeye verir mi? Verdi. Karadeniz İş Birliği Forumu var, 'kim gidecek?' diye kavga çıktı bu ülkede. Ben bu insanları karalamak için demiyorum. Sistemin sorunlarını anlatmak için bu anıları hatırlattım. 1982 Anayasası'nda cumhurbaşkanın iki buçuk sayfa yetkisi var. Şimdi halka cumhurbaşkanını seçtiriyorsunuz, iki buçuk sayfa yetki veriyorsunuz ama karşıda bir de başbakan var. Artık bu sistemle bir yere varamayız."

İstikrar vurgusu yapan Özhaseki, "Bize istikrar lazım. Önümüzü görebilmemiz lazım. Örneğin iş dünyası 16 Nisan'a kilitlendi. 'Önce bir önümüzü görelim' diyorlar. Çok partili sisteme geçtikten sonra 50 küsur hükümet kurulmuş. Ortalama ömrü 13-14 ay. Bu kadar kısa sürede hiçbir hükümet iş yapamaz. İstikrar olmadan, geleceği görmeden, güven duymadan hiçbir yatırımcı bir kuruş getirmez." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki ve diğer protokol üyeleri, konuşmaların ardından butona basarak yapılacak tesisin temelini attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :