Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan Cenevre'de:

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan Cenevre'de:

"Türkiye, zararlı kimyasallar ve zararlı kimyasallardan arındırılmış bir gelecek için ikili, bölgesel, çok sektörlü ve çok taraflı iş birliğine hazır"

CENEVRE (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'nin, zararlı kimyasallar ve zararlı kimyasallardan arındırılmış bir gelecek için ikili, bölgesel, çok sektörlü ve çok taraflı iş birliğine hazır olduğunu belirtti.

Ceylan, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Basel Rotterdam Stokholm Sözleşmeleri Taraflar Konferanslarına Türkiye adına katıldı.

Zararlı kimyasalların ve zararlı kimyasallardan meydana gelen atıkların yönetimi konusunda, Türkiye'nin de taraf olduğu üç sözleşmeyle ilgili eş zamanlı düzenlenen toplantılarda Genel Kurula hitap eden Ceylan, Türkiye'nin bu sözleşmelerin uygulanmasına çok önem verdiğini ve ulusal mevzuatını uyumlu hale getirdiğini ifade etti.

Ceylan, BM Çevre Programının (UNEP) organizasyonunu üstlendiği Taraflar Konferansları (COPs) kapsamında gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında da mevkidaşlarına hitap etti. Ceylan, Türkiye'nin zararlı kimyasallar ve zararlı kimyasallardan arındırılmış bir gelecek için ikili, bölgesel, çok sektörlü ve çok taraflı iş birliğine hazır olduğunu vurguladı.

Ülkelerin karşılaştıkları çevresel problemlerin ulusal gayretlerin ötesinde, uluslararası iş birliğiyle çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Bakan Yardımcısı Ceylan, bu iş birliğinin etkin şekilde hayata geçirilebilmesi için ise "BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin" önemli bir kılavuz niteliği taşıdığını dile getirdi.

Türkiye'nin çevre ve insan sağlığı konusuna çok önem verdiğini kaydeden Ceylan, zehirli kimyasallardan arındırılmış bir gelecekle uyumlu bir sosyal refah ortamı sağlanabilmesi için iş birliği yapılarak özel sektöre destek sağlanacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler