Cevat Akşit hocanın öldüğü iddia edildi! Gerçek ortaya çıktı! Cevat Akşit kimdir?

Cevat Akşit hocanın öldüğü iddia edildi! Gerçek ortaya çıktı! Cevat Akşit kimdir?

Cevat Akşit'in öldüğü iddiaları asılsız çıktı. GAYE Vakfı'ndan yapılan açıklamada dolaşan bilgilerin tamamen asılsız olduğu belirtilerek, "Hiçbir rahatsızlığı yoktur ve tercüme faliyetlerine, haftalık Hadis sohbetlerine devam etmektedir" denildi

Prof. Dr. M. Cevat Akşit'in hayatını kaybettiği iddiaları asılsız çıktı. Kurucusu olduğu GAYE Vakfı'ndan yapılan açıklamada Cevat Akşit ile ilgili dolaşan bilgilerin tamamen asılsız olduğu belirtilerek, "Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocaefendi ile ilgili sosyal medyada vefat ettiğine dair dolaşan bilgiler tamamen asılsızdır. Hocaefendi gayet sağlıklıdır elhamdülillah. Hiçbir rahatsızlığı yoktur ve tercüme faliyetlerine, haftalık Hadis sohbetlerine devam etmektedir. Kamuoyununun bu asılsız haberlere itibar etmemesini, vakfımızdan bizzat gelen haberlerin dikkate alınmasını önemle belirtiriz" ifadeleri kullanıldı.

Cevat Akşit hocanın sağlık durumuyla ilgili yayınlanan iddialar üzerine sosyal medyada gündem oldu. Cevat Akşit hakkında facebook ve twiterda bir çok paylaşım yapılmaya devam ediyor.

CEVAT AKŞİT KİMDİR, NERELİDİR KAÇ YAŞINDADIR?

Cevat Akşit; ilahiyatçı, din bilgini ve akademisyendir. Tam adıyla M. Cevat Akşit, 1938 tarihinde Denizli’nin Yatağan ilçesinde doğdu. Cevat Akşit henüz 4 yaşındayken babasını kaybetti. Babası Şakir Ali Efendi dört yaşındayken vefat etti. Akşit, annesi Havva Hanım tarafından büyütüldü. İlkokulu bitirdikten sonra iki yıl amcası Zühtü Akşit’ten Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri alan Cevat Akşit, 1952 yılında Isparta İmam-Hatip Okulu’na girdi. 1956 yılında İstanbul İmam-Hatip Okulu’na geçiş yapan Cevat Akşit, 1958 senesinde buradan mezun oldu. Aynı yıl müezzin olarak tayin edildiği Fatih-Zeyrek’teki Ümmü Gülsüm Mescidi’nde uzun yıllar boyunca Mehmed Zahid Kotku Hazretleri tarafından ilim aldı. 1963 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve 1965 senesinde de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi olmak üzere iki ayrı fakülteyi aynı anda bitirdi. 1975 yılında doktor, 1980 yılında doçent ve 1988 senesinde de İslam Hukuku profesörü oldu.

CEVAT AKŞİT HOCA NEREDE ÇALIŞTI?

Prof. Cevat Akşit, 1970-1980 arası dönemde öğretim üyeliğinin dışında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Traktör Fabrikası A.Ş.’de murakıplık, İzmir ve İstanbul barolarında avukatlık gibi çeşitli idari, hukuki, sınai ve ticari faaliyetleri beraber yürüttü.

Fransızca ve Arapça bilen Prof. Cevat Akşit’in İşletme Hukuku ve İş Hukuku konularında üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan eserlerinin dışında İslam Hukuku ve İş Hukuku alanında çeşitli kitapları ve yurtiçi-yurtdışında yayınlanan makale, konferans ve konuşmaları bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Kürsüsü’nde Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapan Cevat Akşit, buradan emekli olmuştur.

Cevat Akşit 1938′de Denizli Yatağan'da dünyaya geldi. İlkoukul bitirdikten sonra Akşit, amcası Zühtü Akşit'ten Kur' anı Kerim ve Arap dili dersleri aldı.

Cevat Akşit 1958 yılında müezzin olarak atandığı Fatih Zeyrek'teki Ümmü Gülsüm Mescidi'nde uzun seneler Mehmed Zahid Koktu tarafından öğrenim gördü.

Akşit İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesi olmak üzere iki ayrı fakülteyi aynı dönemde bitirdi.

Cevat Akşit 1988′ de islam hukuku profesörü oldu.

CEVAT AKŞİT HOCA KAÇ YAŞINDA?

İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit hoca 84 yaşındadır.

Cevat Akşit Eşi Kim?

Cevat Akşit evlidir fakat eşinin kim olduğu hakkında net bir bilgi yoktur.

Cevat Akşit Ailesi?

Babası Şakir Ali Efendi, annesi Havva Hanım’dır.

Cevat Akşit Çocuğu Var mı?

Evli ve Cevat Akşit’in dört tane çocuğu vardır.

CEVAT AKŞİT TAM ADI?

Cevat Akşit’in tam adı Mustafa Cevat Akşit’tir.

CEVAT AKŞİT BOYU KAÇ? CEVAT AKŞİT KAÇ KİLO?

168 cm boyundadır.

71 kilo ağırlığı civarındadır.

CEVAT AKŞİT KAÇ DİL BİLİYOR?

Fransızca ve Arapça dillerini konuşuyor.

Cevat Akşit Aslen Nereli?

Cevat Akşit aslen Denizli’lidir.

CEVAT AKŞİT HOCA ÖLDÜ MÜ?

İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit’in hocanın sağlık durumu

Prof. Dr. Cevat Akşit hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamayla iddialar yalanlandı. Yapılan açıklama şöyle:

Kamuoyuna,

Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit Hocaefendi ile ilgili sosyal medyada vefat ettiğine dair dolaşan bilgiler tamamen asılsızdır. Hocaefendi gayet sağlıklıdır elhamdülillah. Hiçbir rahatsızlığı yoktur ve tercüme faliyetlerine, haftalık Hadis sohbetlerine devam etmektedir.

CEVAT AKŞİT YAZDIĞI KİTAPLAR?

2006- Mutlu Evlilik
2006- Günlük Dualar
2007- İslam’da Ticaret Prensipleri
2007- İslam’da Lanetliler
2011- Pratik Hac Rehberi
2011- Mutlu Evlilik İslami Esasları
2011- İslam Ticaret Hukukunda Haksız Rekabet ve Modern Ticaret Hukuku
2011- İslam Ceza Hukuku ve İnsanı Esaslar
2011- İslam’da Lanetliler Toplumsal Yaralar
2014- Müslümanın 24 Saati ve Günlük Dualar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum