"Cennetin çocukları" gönüllerince eğlendi

"Cennetin çocukları" gönüllerince eğlendi

Sultanbeyli’de yaşayan ilk ve ortaokul öğrencisi yaklaşık 550 yetim çocuk, İHH Sultanbeyli Temsilciliği öncülüğünde organize edilen "Cennetin Çocukları Şenliği"nde eğlenceli vakit geçirdi - İHH Sultanbeyli Temsilcisi Sürmeneli: - "Mart, nisan ve mayıs ayl

İSTANBUL (AA) - Sultanbeyli'de yaşayan ilk ve ortaokul öğrencisi yaklaşık 550 yetim çocuk, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sultanbeyli Temsilciliği öncülüğünde organize edilen "Cennetin Çocukları Şenliği"nde doyasıya eğlendi.

Pendik Yenişehir Mesire Alanı'nda karşılanan çocuklara, önce kahvaltı ikram edildi. Daha sonra, "Bir Hayalim Var" isimli resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren çocuklara bisiklet hediye edildi.

Mesire yerine kurulan çeşitli oyun alanlarında eğlenen çocuklar için uçurtma şenliği düzenlendi, Hacivat Karagöz gösterisi sahnelendi.

Gönüllerince eğlenen çocuklara öğle yemeğinin ardından dondurma ikram edildi.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan İHH Sultanbeyli Temsilcisi Hüseyin Sürmeneli, İHH İnsani Yardım Vakfının din, dil, ırk, mezhep ayırımı yapmaksızın, dünyanın her yerinde, sıkıntıya düşmüş, savaş ve tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, zulme uğramış herkese yardım ulaştırmaya çalıştığını belirterek, "Mart, nisan ve mayıs aylarında dünya genelinde 'Cennetin Çocukları' ile dayanışma günleri düzenliyoruz. 36 ülkede, 651 proje ile 170 bine yakın yetim çocuğa ulaşılması hedeflendi. 651 projenin 324’ü de Türkiye’nin 60 ilinde uygulanacak. Bugün gerçekleştirdiğimiz şenliğimiz de bunlardan biridir." dedi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım şahsında etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, dünyanın sessiz kaldığı, özellikle batılı ülkelerin duymak istemediği, görmek istemediği tüm acıları, ıstırapları üstlenen bir devletin ve bir milletin evladı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Keskin, "Cenab-ı Hakk'a binlerce kez şükürler olsun. Dünyanın neresinde olursa olsun, ırkı, dini, mezhebi ne olursa olsun, kapımıza geldiği vakit, Avrupalıların yıllardır yaptığı gibi 'Alalım mı almayalım mı, alırsak ne yapacağız, nerede barındıracağız?' şeklinde bir düşünceye sahip olmayan bir devletimiz var, necip bir milletimiz var. Allah bu milletin ve bu devletin sırtını yere getirmesin inşallah." diye konuştu.

Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim-Bir-Sen Sultanbeyli Şubesi, Yetim Anneleri Derneği, Turgut Reis İlkokulu ve Battalgazi İmam Hatip Ortaokulunun da destek verdiği "Cennetin Çocukları Şenliği", çocuklara giyim, kırtasiye ve temizlik kitlerinden oluşan hediye paketlerinin verilmesiyle tamamlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :