ÇEDAŞ'tan "Sıfır Atık Projesi"ne destek

ÇEDAŞ'tan "Sıfır Atık Projesi"ne destek

SİVAS (AA) - Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

SİVAS (AA) - Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi'ne destek verdi.

ÇEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım (ÇEDAŞ), Sıfır Atık Projesi'ni şirket bünyesinde uygulamak için çalışmalara başlandı.

Sıfır Atık Projesiyle, kaynakların daha verimli kullanılmasını ve şirket bünyesinde ortaya çıkan atık miktarlarının azaltılmasını hedefleyen ÇEDAŞ, etkin toplama sisteminin kurularak atıkların geri dönüştürülmesiyle ekonomik kazanç sağlamayı ve doğanın korunmasını amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, çevre dostu uygulamalarla müşterilere hizmet ettiklerini ifade belirtti.

Sıfır Atık projesi ile şirket genelinde geri dönüşüm seferberliği başlatmayı amaçladıklarını aktaran Akboğa, şunları kaydetti:

"Elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz coğrafyaya zarar vermeyecek şekilde, çevre etkilerini sürekli kontrol ederek atık oluşumunu kaynağında önleme ve geri kazanma anlayışla çalışmalar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın eşi himayesinde başlatılan projeyi şirketimiz bünyesinde hayata geçirerek geri dönüşümde yeni bir aşamaya geçmeyi hedefliyoruz."

Akboğa, ileleyen günlerde Sıfır Atık Projesinin başta Genel Müdürlük bünyesinde olmak üzere Tokat ve Yozgat İl İşletme Müdürlüklerinde uygulanacağını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :