ÇEDAŞ’tan BİLSEM'e robot malzemesi desteği

ÇEDAŞ’tan BİLSEM'e robot malzemesi desteği

SİVAS (AA) - Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen 11. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında...

SİVAS (AA) - Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen 11. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Sivas Bilim ve Sanat Merkezine (BİLSEM) malzeme desteği sağlayarak sponsor oldu.

ÇEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas, Tokat ve Yozgat’ta elektrik dağıtım hizmeti veren ÇEDAŞ, eğitim kurumlarının teknolojik ve bilimsel çalışmalarına yönelik desteklerine devam ediyor.

ÇEDAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu TÜBİTAK tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması’na katılan Sivas BİLSEM’e robot malzemesi desteği sağlayarak ana sponsor oldu.

Konya’da 10-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen yarışmada Sivas BİLSEM, 6 öğrencinin 4 robot projesi (İnsansız Hava Aracı-İHA, Mini Sumo, Hızlı Çizgi İzleyen, Normal Çizgi İzleyen) ile derece elde etmek için mücadele edecek.

Yarışma öncesinde ÇEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Kazım Şeker, son hazırlıklarını tamamlayan Sivas BİLSEM öğrencilerini ziyaret etti.

Ziyarette yarışma için hazırlanan projeler hakkında öğrencilerden bilgi alan Şeker, şirket olarak bilimsel ve teknolojik faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirterek, Konya’da düzenlenecek yarışmada BİLSEM öğrencilerine başarılar diledi.

Sİvas BİLSEM Müdürü Adem Uzun ise 8 kategoride düzenlenen yarışmaya Türkiye’den ve 11 ülkeden 2 bin 800’ün üzerinde projenin katılacağını aktardı.

ÇEDAŞ’ın eğitim ve sosyal sorumluluk projelerine gösterdiği duyarlılığa dikkati çeken Uzun, "Teknolojik faaliyetlerin okulumuzda geliştirilmesinde katkıları dolayısıyla özellikle ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa’ya teşekkür ediyoruz." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler