Çatışmalardan kaçan ailelere TİKA'dan sağlık hizmeti

Çatışmalardan kaçan ailelere TİKA'dan sağlık hizmeti

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Kunduz kentindeki çatışmalardan kaçarak...

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Kunduz kentindeki çatışmalardan kaçarak Mezar-ı Şerif'e sığınan aileleri sağlık taramasından geçirdi.

Hac ve Evkaf Bakanlığına bağlı yurtta kalan yüzlerce kişi muayene edilerek ilaç dağıtıldı.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir hafta önce Kunduz vilayetinde Taliban saldırıları sonucu halkın zulme uğradığını ve yaşadıkları evlerini terk ederek komşu illere sığındığını söyledi.

İlk etapta Tahhar ve Mezar-ı Şerif kentine sığınan ailelere sağlık hizmeti sunma planı yaptıklarını vurgulayan Karadoğan, böylece Mezar-ı Şerif'teki ailelere, TİKA'nin Cevizcan'da işlettiği çocuk hastanesinin sağlık personeli tarafından tıbbi destek verdiklerini belirtti.

Karadoğan, çeşitli alanlarda uzman 6 doktorun yaklaşık 300 sığınmacıya sağlık hizmeti verdiğini, ihtiyaç duyulan ilaçların dağıtıldığını ve bundan sonra da yardımların devam edeceğini kaydetti.

Şibirgan Afganistan-Türkiye Dostluk Çocuk Hastanesi Müdürü Dr. Müslüm Kuzudişli de "Buraya hem cerrahi hem dahiliye hem çocuk dahiliye uzmanı olmak üzere 6 doktorumuzla geldik, burada Kunduz'da tedavi imkanı bulmayan ve savaştan kaçan yaralılarla daha çok ilgilenebildik, elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.

Kunduz'da yaklaşık bir haftadır süren çatışmalardan kaçan binlerce aile, Mezar-ı Şerif başta olmak üzere Samangan, Baglan ve Tahhar vilayetlerine sığınmıştı.

Geçen hafta başında Taliban güçlerinin eline geçen Kunduz şehir merkezi, perşembe günü düzenlenen operasyonla Afgan ordusunca geri alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı