Çarşı Meram Açıldı

Çarşı Meram Açıldı

Meram Belediye Hizmet Binası yanında yer alan Çarşı Meram’ın açılış töreni gerçekleştirildi.

 Çarşı Meram’ın hayırlı olmasını temin eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu bölge Meram’da yeni bir cazibe merkezi olacak” dedi. Meram Belediye Hizmet Binası yanında yer alan Çarşı Meram’ın açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışa, Meram Kaymakamı Resul Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ahmet Sorgun,  Halil Etyemez ve Selman Özboyacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, İlçe Başkanı Mustafa Dolular, muhtarlar, meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Çarşı Meram, bay ve bayanlar için yarı olimpik yüzme havuzları, Türk hamamı, sauna, fitness alanları, zemin katta 28 adet dükkân ve iş yeri, 28 adet ofis ve restoranıyla hizmet verecek. Çarşı Meram’ın hayırlı olmasını temin eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu bölge Meram’da yeni bir cazibe merkezi olacak” dedi.

carsi-meram-acildi--(3).jpg

Her anımızda meramı düşünüyoruz

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yine yeni bir açılışla ve verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunda olduklarını söyleyerek, “Başkanlık bana emanet edildiği günden itibaren hiçbir günüm, hiçbir anım Meram’sız geçmedi. Uyuduğumuzda Meram’la uyuduk, uyandığımızda Meram’la uyandık. Sınırlar içerisinde yaşamanın ötesinde ömrümü geçirdiğim bu ilçeye nasıl hizmet edebilirim, halkımızın yaşantısını nasıl kolaylaştırırım düşüncesiyle çalışmanın gayretinde olduk. Daha da önemlisi Meram’ımızı gelecekteki ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek halkımızındı her süreçte katılımıyla neler yapabiliriz sorularını cevaplarını aradık ve hızlı çözümler ürettik” ifadelerini kullandı.

Hizmetlerimiz devam edecek

Bugüne kadar açılışını yaptıkları projeler halk tarafından övgüye layık şekilde teveccüh gördüğünü belirten Başkan Toru , “Bundan 2 hafta önce Uluırmak Saka ve Uluırmak Ali Hoca mahallesinde yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm proje çalışmasının ilk soncu olarak Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nin açılışını yapmıştık. Yine geçen haftalarda kentsel dönüşüm alanımız olan Küçük Aymanas mahallesinde, Aymanas Evleri’nin temel atma törenini yaptık. Proje çalışmalarımız devam edecek. Bugün de Çarşı Meram’ın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu bölge Meram’da yeni bir cazibe merkezi olacak” dedi.

carsi-meram-acildi--(2).jpg

Konya’nın çehresi değişti

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise tesisin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “1989 yılından itibaren ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz Konya’yı güzelleştirmek adına birçok çalışma yaptı. En önemlisi ise ilçelerin kendi merkezlerini oluşturmasıydı, bugün de Meram’ın merkezinin oluşması açısından büyük bir projenin hayata geçtiğine şahitlik ediyoruz. Bu merkeze gelecek yolları rahatlatmak açısından önemli çalışmalar yürütüyoruz. 2. etap olarak da Çarşı Meram’ın önünden başlayıp Şehir Caddesine kadar olacak yolun kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. İnşallah açıldığı zaman Meram ilçemizi, Selçuklu’ya bağlayan önemli bir arter hayata geçmiş olacaktır. Bununla birlikte şehirdeki trafik sorununu azaltmak için önemli projeler de yürütüyoruz” diye konuştu. Ferit Hepokur-Memleket