Cansuyu Derneği ekibi Sierra Leone'de

Cansuyu Derneği ekibi Sierra Leone'de

Derneğin İzmir Temsilcisi Yorulmaz: - "Sierra Lenoe'de yaşayan Müslüman kardeşlerimizin temel ihtiyacı olan sağlık ve eğitim konusunda yatırımlar yapıyoruz"

FREETOWN (AA) - Cansuyu Derneği ekibi, çeşitli yardımlarda bulunmak için Batı Afrika ülkelerinden Sierra Leone'ye geldi.

Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslarda mazlum ve muhtaçlar için çeşitli alanlarda çalışma yürüten Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri, Sierra Leone'nin başkenti Freetown kentine ulaştı.

Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, insani yardım amacıyla Sierra Leone'ye geldiklerini söyledi.

Freetown'da yaptırdıkları 12 derslikli bir okulun açılışını gerçekleştireceklerini belirten Yorulmaz, ayrıca su sorunun çözümü için 20 kuyu açacaklarını, 100 aileye keçi dağıtacaklarını dile getirdi.

Yorulmaz, Freetown Kona bölgesinde de yapımı planlanan sağlık merkezinin temelini atacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Fransızca ve İngilizce olarak Kur'an-ı Kerim mealleri bastırdık. Ülkede Müslüman kardeşlerimizin okuma imkanı olmadığı için kendi ülkelerinde söz sahibi olamıyorlar. Bu cehaleti ortadan kaldırmak için okul yapıyoruz. Sierra Lenoe'de yaşayan Müslüman kardeşlerimizin temel ihtiyacı olan sağlık ve eğitim konusunda yatırımlar yapıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :