Çankırı'da öğrencilerin "vatan sevgisi"yle işledikleri eserler sergilendi

Çankırı'da öğrencilerin "vatan sevgisi"yle işledikleri eserler sergilendi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi'nde öğrenim gören öğrenciler, vatan sevgisi temasıyla yaptıkları eserleri sergiledi.Kentteki...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi'nde öğrenim gören öğrenciler, vatan sevgisi temasıyla yaptıkları eserleri sergiledi.

Kentteki bir alışveriş merkezinde öğrencilerin "vatan sevgisi" temasıyla yaptıkları, kodlanmış tank maketi, Mehmetçiğe mektuplar, fayans üzerine işlenen resimler, tuval çalışmaları ve şiirler sergilendi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihin en keskin virajlarından birisinde olduğunu söyledi.

Batılıların bölgede planlar yaptığını belirten Dinç, "Haçlı sürülerinin ittifakıyla yapılan planların ve haritaların milletimizin el birliğiyle yırtıldığı günleri yaşıyoruz. Milletimizin daha fazla birlik ve beraberliğiyle büyüklerimizin duasıyla başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın başkomutanlığında Mehmetçiğimizle destanlar yazmak suretiyle inşallah başarıya ulaşacağız." dedi.

Çocuklara milli ve manevi duyguların işlenmesi gerektiğini vurgulayan Dinç, çocukların eserleriyle açılan serginin göğüs kabarttığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocuk Akademisi'nde eğitim gören 12 yaşındaki Tahire İrem Mercan da arkadaşlarıyla Afrin'deki askerlere destek vermek ve onlara seslerini duyurabilmek için şiirler yazdıklarını ve resimler yaparak onları sergilediklerini kaydetti.

Serginin açılışına İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş'ın eşi Seval Aktaş, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :