Çankaya Köşkü'nde STK temsilcileriyle yapılan toplantı

Çankaya Köşkü'nde STK temsilcileriyle yapılan toplantı

Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantıya katılan Doğu ve Güneydoğu illerinden bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin, bir an önce kamu düzeninin tesis edilerek gerilim ortamının sona erdirilmesi gerektiği yön

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantıya katılan Doğu ve Güneydoğu illerinden bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin, bir an önce kamu düzeninin tesis edilerek, gerilim ortamının sona erdirilmesi gerektiği yönünde ortak kanaat bildirdiği belirtildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Davutoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan ve daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantıda, farklı görüşlere sahip STK temsilcilerinden 15 katılımcı söz aldı.

Çok farklı görüşlerin ifade edildiği toplantıda, STK temsilcilerinin AK Parti iktidarı döneminde demokratikleşme çabaları ve Çözüm Süreci'nin bölgeye kazandırdıkları ve bunun korunması gerektiği konusunda mutabık olduğu ifade edildi.

 Operasyonlarla ilgili de STK temsilcilerinin çok farklı görüşler dile getirdiği belirtilirken, bir an önce kamu düzeninin tesis edilerek, gerilim ortamının sona erdirilmesi gerektiği yönünde ortak kanaat sergilendiği kaydedildi.

Toplantının sonunda, Başbakan Davutoğlu'nun ayrıca bir kapanış konuşması yaptığı belirtildi. Davutoğlu'nun, konuşmasında, operasyonların yapıldığı sürece nasıl gelindiği konusunda bazı hususlara dikkati çektiği bildirildi.

Davutoğlu'nun, 23 Temmuz'da, operasyonlar başlamadan önce, silaha başvuran bir örgütün bulunduğuna, hükümet olarak bölgeden gelen taleplere ve kamu düzeniyle ilgili beklentilere kayıtsız kalmalarının söz konusu olmadığına vurgu yaptığı ifade edildi.

-"Farklı görüşler rahat bir ortamda ifade edildi"

Toplantıda, çok farklı görüşlerin rahatlıkla ifade edildiğine de işaret eden Davutoğlu'nun, "bugüne kadar, Çankaya Köşkü'nde, bu rahat ve özgür tartışma atmosferinde, AK Parti hükümetleri döneminde nasıl bir özgürlük ortamının oluştuğunun, insanların gönlündeki korku duvarlarının nasıl yıkıldığını orta koyduğu"nun altını çizdiği, "Bu anlamda demokratik kazanımlardan ödün verilmesinin de söz konusu olmadığını" söylediği kaydedildi.

Toplantıya, Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Beşir Atalay, Yasin Aktay, Öznur Çalık ve Nureddin Nebati, AK Parti Grup Başkanvekilleri Ahmet Aydın ve Mahir Ünal, bazı milletvekilleriyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölge illerinden bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun kapanış konuşmasını yaptıktan sonra toplantıdan ayrıldığı ve bakanların katılımıyla toplantının sürdürüldüğü bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı