Çanakkaleden Konyaya mektup geldi

Çanakkaleden Konyaya mektup geldi

Çanakkale'den Ezineli Yahya Çavuş Konya'ya şimdiki nesle mektup yollamış. Konya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 106. yılı münasebetiyle hazırlattığı mektupları sokakta Konyalılara dağıtarak duygulu anlar yaşattı vatandaşa

Konyalılar bugün caddede sokakta yürürken elinize Ezineli Yahya Çavuş'tan bir mektup tutuşturan askerlerle karşılaşabilirsiniz..

Konya Büyükşehir Belediyesi çok güzel bir uygulamaya imza atarak, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü münasebeti ile Çanakkale'den Konya'ya mektup dağıttı. Gönderen kısmında Ezineli Yahya Çavuş, Ertuğrul Koyu Seddülbahir Çanakkale yazıyor. Alıcı kısmında ise Nesil diyor sadece. Adreste ilginç 'Vefakar bir yürek Konya.'

Zarfı açtığınızda önce karşınıza bir fotoğraf çıkıyor, fotoğrafın arkasında "Vatan ve İstiklal uğruna şehit olan Kahraman ecdadımızı rahmet ve dua ile anıyorum. Allah her bir kahramanımızdan razı olsun" diyor, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay.

a85faa6a-ab64-4526-8f3e-1a629e6d8d7b.jpg

Ardından uzun bir mektup; mektupta vatanın ne demek olduğunu, vatan için şehit ya da gazi olmanın herkese nasip olmadığını bir askerin ağzından uzun uzun anlatıyor.

Mektubun sonlarına doğru "Güzel insan bu vatan artık size emanettir. Bu güzel vatanın ve bizlerin kıymetini bilin Çanakkale'yi ve bizi unutmayın, biz hep buradayız hep Çanakkale'de ve hala sizi savunmaktayız. Allah'a emanet olun, Çanakkale'yi unutmayın. Şundan emin olun ki hala Çanakkale'de sizleri düşünen, sizleri koruyan ve sizleri bekleyenler var" diyerek bitiriyor.

57774d1f-a64c-4e31-a0f6-7b7ccb4ff3b6.jpg

Mektubu sokakta vatandaşın eline tutuşturan askerin de zamanın ruhuna uygun olarak Çanakkale'de şehit düşen askerlerimizin giydiği elbise ile insanları duygulandırıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.