Cam filmli araçlar, sanayilerde yoğunluk oluşturuyor

Cam filmli araçlar, sanayilerde yoğunluk oluşturuyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın cam filmi uygulamasına ilişkin düzenlemesinin ardından Kırklareli'nde birçok araç sürücüsü, araçlarındaki cam filmlerini söktürmek için geldiği sanayilerde yoğunluk oluşturdu- Cam filmi işletmecisi Gıcan: - "Özelli

KIRKLARELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, "Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'nin" yürürlüğe girmesinin ardından Kırklareli'nde birçok araç sürücüsü, araçlarında bulunan cam filmlerini söktürmek için geldikleri sanayilerde yoğunluk oluşturuyor.

Trafik cezalarıyla karşı karşıya kalmamak için oto camcılarda yoğunluk oluşturan vatandaşlar, cam filmini söktürmek için modeline göre araç başına 50 ile 150 lira arası ücret ödüyor.

Yeni sanayi sitesinde cam filmi takma ve sökme işi yapan işletmeci Gökhan Gıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulama öncesi cam filmi taktırmak isteyen sürücülerin şimdi ise cam filmlerini söktürmek için yoğunluk oluşturduğunu söyledi.

Cam filmlerini sökmek için 10 gün sonraya bile randevu verdiklerini dile getiren Gıcan, vatandaşların cam filmlerini kendilerinin sökmemesi uyarısında bulundu.

Özellikle araçların ön ve arka camlarında bulunan rezistanslara filmlerin sökülürken zarar verilebileceğini hatırlatan Gıcan, bu işlemlerin profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşların ceza almamak için araçlarındaki cam filmlerini söktürmeye geldiklerini anlatan Gıcan, "Son 20 gündür araç sürücülerimiz cam filmlerini söktürmek için ciddi bir yoğunluk oluşturdu. Özellikle muayene istasyonlarına gidip araçları cam filmi nedeniyle muayeneden geçmeyen sürücüler soluğu burada alıyor. Cam filmlerini ise 50 ile 150 lira arasında değişen ücret karşılığında söküyoruz. Yasa nedeniyle bazı esnaf ve vatandaşlarımız maddi açıdan biraz zarar görmüş durumda. Ama biz yasalar ne derse onu yapmak zorundayız." diye konuştu.

Mesailerine gece saatlerine kadar devam ettiklerine değinen Gıcan, "Özellikle muayeneden kalan sürücülerimiz soluğu bizde alıyor." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :