Çalışma Yaşamının Geleceği Konferansı

Çalışma Yaşamının Geleceği Konferansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin:"Son dönemlerde endüstri ilişkileri alanına önemli katkılar sağlayan pek çok mevzuat düzenlemesi, sosyal diyalog mekanizmalarının etkin işletilmesi ile hayata geçirilmiş, sosyal taraflara danışmak, müzaker

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, son dönemlerde endüstri ilişkileri alanına önemli katkılar sağlayan pek çok mevzuat düzenlemesinin, sosyal diyalog mekanizmalarının etkin işletilmesi ile hayata geçirildiğini belirtti.

Yegin, Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi kapsamında Grand Ankara Otel'de düzenlenen "Sosyal Diyalog, Sürdürülebilir Kalkınma ve Çalışma Yaşamının Geleceği Konferansı"nın açılışında yaptığı konuşmada, projenin endüstri ilişkileri sistemine ve sosyal diyalog anlayışına derinlik katacağına inandığını söyledi.

Ekonomik ve sosyal konuların odağındaki tüm çalışmalarda sosyal ortakların görüşlerinin alınmasına ve müzakere süreçlerinin etkin olarak işletilmesine büyük önem verdiklerini belirten Yegin, çalışma hayatında yer alan başlıca paydaşlar arasında görüş birliğini oluşturmak, demokratik katılımı teşvik etmek, ekonomik ve sosyal sorunları çözmek adına çalıştıklarını vurguladı.

Sosyal diyalog kavramının çalışma hayatının temelini oluşturduğuna dikkati çeken Yegin, "Son dönemlerde endüstri ilişkileri alanına önemli katkılar sağlayan pek çok mevzuat düzenlemesi, sosyal diyalog mekanizmalarının etkin işletilmesi ile hayata geçirilmiş, sosyal taraflara danışmak, müzakere ve iş birliği ile istihdam ve iş yerine ilişkin konularda karar alma süreçleri işletilmiştir." diye konuştu.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan da çalışma hayatının görülmemiş bir hızla büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu dile getirerek, bir yandan pek çok sektör ve mesleğin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, diğer yandan da yeni yeni işlerin ortaya çıktığını ifade etti.

Özcan, teknolojik gelişmeler, demokratik değişiklikler, iklim değişikliği ve artan eşitsizlikler gibi nedenlerin çalışma ilişkilerini derinden etkilediğinin altını çizdi.

Konferansa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot ile sendika yetkilileri, akademisyenler ve uzmanlar da katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :