Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

"Bu ülkenin, bu milletin potansiyelini keşfetmesi için 'evet'e büyük ihtiyaç var. Çünkü bu millete 150 yıldır farklı muamele yaptılar"

İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkenin, bu milletin potansiyelini keşfetmesi için 'evet'e büyük ihtiyaç var. Çünkü bu millete 150 yıldır farklı muamele yaptılar." dedi.

Müezzinoğlu, Fatih Belediyesi desteğiyle teknoloji tabanlı yenilikçi projelerin hayata geçirileceği Yenilikçi Projeleri Geliştirme Merkezinin (YEPGEM) tanıtım toplantısına katıldı.

Çocuklara ve gençlere düşünebilmeyi, başarabilme cesaretini, başarısız olursa korkmamayı öğretmek gerektiğini dile getiren Müezzinoğlu, "Önümüzdeki süreçte, kaybettiğimiz 150 yılı geride bırakarak ve ondan dersler çıkartarak, düşünmeyi, gönül ve vicdanla aklı birleştirmeyi ve öz güveni, öz cesaretle besleyerek gayretli bir çalışma vizyonunu, kendi mantalite değişikliğimize koymamız lazım. Üniversitelerimiz, iş dünyamız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz bunu ne kadar güçlü şekilde merkeze alırlarsa o kadar başarılı oluruz." diye konuştu.

Müezzinoğlu, çocukları sınırlandıran ve onları kalıplar içinde yarınlara hazırlayan, başarıyı sadece test çözmeyle ölçeklendiren anlayışın, çocuklara yapılan en büyük haksızlık olduğunu anlattı.

16 Nisan'da yapılacak referanduma değinen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin, bu milletin potansiyelini keşfetmesi için 'evet'e büyük ihtiyaç var. Çünkü bu millete 150 yıldır farklı muamele yaptılar. Bu milleti hep korkutarak bir noktaya taşımaya çalıştılar. Bu millete, onun gönlüne, aklına inanmayan, belirli odaklar tarafından kontrol edilebilir hale getirmek istediler. Bir taraftan 'Egemenlik milletindir' dediler, diğer taraftan da belirli vesayet odaklarına yetkiyi verdiler. Fırsatı geldiğinde, ihtiyaç duyduklarında da milletin milletin ümüğünü sıktılar. 21 yaşındaki oğlumuza, kızımıza 'Sen istiyorsan, mahallenin muhtarı, belediye meclis üyesi, belediye başkan, milletvekilliği adaylığı hakkını sana veriyoruz.' diyoruz. 'Bu benim hakkım. Bana seni seçme hakkı veriyorsun da kendimi seçme hakkımı niye vermiyorsun?' Utanmadan, sıkılmadan 'Beni seç' diyenlere, 'Senin seçilme hakkın yok. Bunun için hayır de' gibi ekstrem bir cümleyi onlara söyletmeye çalışıyorlar."

Bakan Müezzinoğlu, büyüklerden, gençleri cesaretlendirme, onların öz güvenini besleme ve başarma inancını güçlendirme desteğini vermelerini istedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de YEPGEM ile temel hedeflerini, "İleride gerçekleştirilebilecek, ülkeye katkıda bulunacak hayallerin hayata geçirilmesi için gerekli kurum ve kuruluşların bir araya getirilmesi ve onların desteklenmesi" şeklinde açıkladı.

Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Eseyan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Mustafa Aydın'ın aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, değerlendirmeye alınan projeleri inceleyerek, proje sahipleri ile sohbet etti.

- YEPGEM

Teknoloji tabanlı yenilikçi projelerin destekleneceği YEPGEM Fatih Belediyesi desteğiyle hayata geçirildi. 100'ün üzerinde başvurunun olduğu proje kapsamında Fatih Belediyesi ve Türkiye Bilişim Derneği mentörlüğünde yapılan değerlendirmede 30 proje, YEPGEM çerçevesinde proje destekçileri tarafından değerlendirmeye alınarak, üretim ve ürüne dönüştürülmesi konusunda adım atılacak.

Projede çözüm ortakları olarak İSO, İTO, TÜBİTAK, İstanbul Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve Türk Ekonomi Bankası bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler