Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

"Biz farklı tercihlerimizle büyük bir yapıyız, bu farklı tercihlerimiz zenginliğimizdir, ayrışma nedenimiz değildir. Bu anlamda elinizi vicdanınıza koyarak aklınızla analiz ederek, o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürümek için elimiz vicda

İZMİR (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz farklı tercihlerimizle büyük bir yapıyız, bu farklı tercihlerimiz zenginliğimizdir, ayrışma nedenimiz değildir. Bu anlamda elinizi vicdanınıza koyarak aklınızla analiz ederek, o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürümek için elimiz vicdanımız bize 'Evet' dedirtiyorsa 'Evet' diyeceğiz." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Kaya Termal Otel'de düzenlenen İzmir Balkan Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, zor bir coğrafyanın çocukları olarak dünyaya geldiklerini, çalıştay vasıtasıyla dünyaya medeniyet sunmuş bir milletin yarınlarına hizmet edebilmenin kendileri için şeref ve aynı zamanda borç olduğunu belirtti.

Bu borcu ödeyebilmek için dua ettiğini dile getiren Müezzinoğlu, Balkanlıların gördüğü zulme rağmen umudunu yitirmeyen bir millet olduğunu, merhametli, cesur ve mert yönünü hiçbir zaman kaybetmediğini vurguladı.

Müezzinoğlu, Balkan milletine karşı sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla 10 gün önce Ankara'da bir çalıştay düzenlediklerini anımsattı.

- "Farklı tercihlerimizi zenginliğimizdir, ayrışma nedenimiz değildir"

Müezzinoğlu, 16 Nisan'da yapılması öngörülen Anayasa Değişikliği Referandumu'na ilişkin de sürecin ayrışmaya yol açmaması gerektiğine dikkati çekti.

"Farklı farklı siyasi tercihlerimiz, farklı farklı hayat tarzlarımız ve dünya görüşlerimiz vardır olacaktır, bu bizim zenginliğimizdir" diyen Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"O yüzden 'Senin hayat tarzın' ya da 'Siyasi tercihin' diyerek aramıza fitne ve fesatı sokmayacağız. Biz farklı tercihlerimizle büyük bir yapıyız, bu farklı tercihlerimiz zenginliğimizdir, ayrışma nedenimiz değildir. Bu anlamda elinizi vicdanınıza koyarak aklınızla analiz ederek, o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürümek için elimiz vicdanımız bize 'Evet' dedirtiyorsa 'Evet' diyeceğiz. Ama içinden gelmiyor, 'Hayır' demek geliyorsa elinizi vicdanınıza koyup takdirinizi kullanın."

Çalıştayda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de hemşerilerinin birikmiş sorunlarıyla ilgilenmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Balkan halkı ile Türk milletinin etle tırnak gibi olduğunu, 15 Temmuz sürecinde Balkan hemşerilerinden desteğini gördüklerini dile getirdi.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Özka da Ankara'da gerçekleştirilen ilk çalıştaydan çok mutlu ayrıldıklarını ifade ederek, Bakan Müezzinoğlu'na kendilerine gösterdiği yakın ilgiden ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından çalıştay basına kapalı olarak devam etti.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :