Büyükelçi Şölendil'den "güvenilir kaynak" açıklaması

Büyükelçi Şölendil'den "güvenilir kaynak" açıklaması

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Şölendil, Makedonya'da FETÖ yapılanmasına ilişkin haberlerde ülke medyasının güvenilir kaynak kullanması gerektiğini belirterek, Arnavutça ve Makedonca yayın yapan AA'yı örnek gösterdi

ÜSKÜP (AA) - Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Makedonya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin haberlerde ülke medyasının "güvenilir kaynak" kullanması gerektiğini belirterek, Arnavutça ve Makedonca yayın yapan Anadolu Ajansı'nı (AA) örnek gösterdi.

Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO), FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'deki son gelişmeler hakkında bilgi vermek ve kamuoyundaki bilgi kirliliğini önlenmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Başkent Üsküp'te bir otelde düzenlenen basın toplantısına MATTO Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Şölendil de katıldı.

Kamuoyunu bilgilendirme amacıyla düzenlenen basın toplantısında, ülke basınının "güvenilir kaynaklar" kullanmasına dikkat çekildi.

MATTO Başkanı Tuna Eyüp Kahveci ile Büyükelçi Şölendil, Makedonya'da FETÖ ile bağlantısı olmayan bazı kurumların, çıkan haberlerde örgüt ile bağlantılı gösterildiğine işaret ederek, ülkedeki medya kuruluşlarının güvenilir kaynaklara dayanarak haber yapmaları gerektiğini ifade etti.

Kahveci ve Şölendil, ülkede Arnavutça ve Makedonca yayın yapan Anadolu Ajansı'nı da örnek gösterdi.

FETÖ'nün hain darbe girişimi hakkında basın mensuplarına detaylı bilgi veren Büyükelçi Şölendil, basına verilen eksik ve yanlış bilgiler nedeniyle medyada birbiriyle çelişen haberlerle karşılaştıklarını söyledi.

Gazetecilerin, "Makedonya'da FETÖ ile bağlantılı olduklarından emin olduğunuz ve doğrulayabileceğiniz kurumlar var mı?" sorusuna ise Şölendil, bu soruya yanıt verecek konumda olmadığını belirterek, AA haberlerine yönelmelerini tavsiye etti.

"AA'da dün yayınlanan bağlantılı kurumların isimlerini yalanlıyor musunuz?" sorusuna ise Şölendil, "Hayır." yanıtını verdi.

Büyükelçi Şölendil, basının bu konudaki hassasiyetini anladığını belirterek, "Fakat gerekli girişimler ilgili makamlar arasında yapılır ve resmi temaslar sürdürülür." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Şölendil'in sözlerine katılan MATTO Başkanı Kahveci de yanlış haberlerin önüne geçilmesi için Balkanlar'da FETÖ ile bağlantılı kurumların isimlerinin geçtiği haberi kullanacak medya organlarının AA'ya yönelmelerini tavsiye etti.

Kahveci, "Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi ajansı AA'da, dün Balkanlar'da ve özellikle Makedonya'da FETÖ ile bağlantılı bazı kurumların isimlerine yer verildiği bir haber çıktı. O haberde Makedonya'da faaliyet gösteren FETÖ ile bağlantılı kurumlar açık bir şekilde belirtilmiştir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :