Büyükelçi Kaymakcı AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüştü

Büyükelçi Kaymakcı AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüştü

Görüşmede, Erdoğan'ın Juncker'in yanı sıra AB Konseyi Başkanı Tusk ile yapacağı toplantının ardından Türkiye-AB ilişkilerinde nasıl bir yol izlenebileceği konuları ele alındı

BRÜKSEL (AA) - Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB kurumları liderleriyle yarın yapacağı görüşme öncesi AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi.

Juncker'in makamında gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Türkiye ve AB'nin gündemindeki konular ile Avrupa'daki ortak sorunlar ele alındı.

Büyükelçi Kaymakcı'nın Türkiye'nin AB'den beklentilerini Juncker'e aktardığı görüşmede, Erdoğan'ın Juncker'in yanı sıra AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile yapacağı görüşmenin ardından Türkiye-AB ilişkilerinde nasıl bir yol izlenebileceği konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Genelde büyükelçileri kabul etmeyen Juncker'in Kaymakcı ile görüşmesi, Türkiye-AB ilişkilerine verilen önemin göstergesi olarak değerlendirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :