Büyükçekmece'de bavul içinde bulunan ceset

Büyükçekmece'de bavul içinde bulunan ceset

Büyükçekmece'de boş bir arazide bavul içinde parçalanmış halde cesedi bulunan Iraklı Mevlid Muhammed ile Iraklı arkadaşı A.M.S.'nin Türkiye'ye döviz bürosu açmak için geldiği ve kendilerine yardım edecek kişilerce kaçırılarak ailesinden fidye istendiği ö

İSTANBUL (AA) - Büyükçekmece'de boş bir arazide bavul içinde parçalanmış halde cesedi bulunan Iraklı Mevlid Muhammed ile Iraklı arkadaşı A.M.S.'nin Türkiye'ye döviz bürosu açmak için geldiği ve kendilerine yardım edecek kişilerce kaçırılarak ailesinden fidye istendiği öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, Iraklı iş adamları Mevlid Muhammed ve A.M.S. yaklaşık bir ay önce Türkiye'ye döviz bürosu açmak için geldiği, İstanbul'da tanıştığı ve kendilerine yardım edeceğini öne süren kişiler tarafından 30 Haziran'da kaçırıldığı iddia edildi. Kendilerinden haber alamayan Muhammed ve A.M.S.'nin aileleri polise kayıp ihbarında bulunurken, Iraklı iş adamı A.M.S. şüphelilerin elinden kaçarak polise şikayetçi oldu.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili çalışma başlatmış, ekipler, çalışmasını sürdürürken 3 Temmuz'da Büyükçekmece Murat Çeşme Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'ndeki boş arazide, parçalanıp poşetlere konulmuş bir erkek cesedi bulmuş, üzerinden kimlik çıkmayan cesedin tespit edilmesi ve otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırılmıştı.

Polis, cesedin Iraklı iş adamına ait olabileceği şüphesi üzerine ailesi ile irtibata geçti. İstanbul'a gelen aile üyelerinin emniyette ifadeleri alındı. Kan örnekleri alınan aile üyelerinin DNA'sı bavulda bulunan cesetle eşleştirildi. Cesedin Iraklı Mevlid Muhammed'e ait olduğu tespit edildi.

Muhammed'in ailesinin, emniyette, tanımadıkları kişilerden gelen telefonlarda kendilerinden 1 milyon dolar fidye istendiğini ifade ettiği öğrenildi.

Ekipler, Büyükçekmece'de boş bir araziye bırakılan cesetle ilgili bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Cesedin araziye lüks bir araçla bırakıldığını belirleyen ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :