Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla İzmir'de, eski Genelkurmay Başkanı Özkök ile eski Jandarma Genel Komutanı Mendi'nin de katıldığı anma etkinliği düzenlendi

İZMİR (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla İzmir'de anma etkinliği düzenlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü tarafından hazırlanan etkinlik, DEÜ Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Galip Mendi de katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, 15 Temmuz darbe girişimi ile derin bir sarsıntı geçiren Türk ulusunun, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'i kuran kahramanlara minnet ve şükran duygularının büyüdüğünü belirtti.

Atatürk'ün ülke gerçeklerinin acımasızlığına rağmen zafere odaklanıp, "Ya istiklal ya ölüm" diyerek yola çıktığına işaret eden Prof. Dr. Kasman, tüm dünyaya meydan okuyarak tarihe altın harflerle kazınan bir kurtuluş destanı yazdığını kaydetti.

Prof. Dr. Kasman, yıkılan bir imparatorluğun küllerinden, yepyeni bir ruhla Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran Atatürk'ün, askeri dehası ile düşmanlarını dize getirdiğini, devlet adamlığındaki üstün kabiliyeti ile dünyanın hayranlığını kazandığını ve diplomatik başarılarıyla kısa sürede Türkiye'yi dünya ülkeleri arasında saygın bir konuma kavuşturduğunu ifade etti.

Her konuya her daim genç, dinamik ve cesur bir zihniyetle yaklaşan, öncülük eden Atatürk'ün, adeta tüm zamanların lideri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kasman, "Bugün barış içinde bu güzel ülkede yaşayabiliyorsak, kadını ve erkeği ile omuz omuza dayanışma içinde çağdaş dünyada varlığımızı sürdürebiliyorsak, bilimde, sanatta, sporda dünya çapında başarılar elde edebiliyorsak, tüm bu güzel duyguları ona ve onunla birlikte canları pahasına bu ülkeyi kuran kahramanlara borçluyuz. Ve bu borcumuzu ödemenin tek yolu çalışmak, daha çok çalışmaktır. Hepimize düşen görev, ülkemizi barış içinde muhafaza ederek, dünyanın gelişmiş ülkeleri düzeyine çıkarmaktır." diye konuştu.

Etkinlikte, Atatürk'ün hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel izlendi, DEÜ Devlet Konservatuvarı dinleti sundu.

Törenin ardından Selanik Atatürk Evi afiş sergisi gezildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :