Burundi'deki Gösteriler

Burundi'deki Gösteriler

Güvenlik güçleri, başkent Bujumbura'daki gösterilere müdahale etti

BUJUMBURA (AA) - Burundi’nin başkenti Bujumbura'da, Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza’nın 3. kez aday olmasına karşı düzenlenen gösterilerde bir kişi yaralandı.

Yaklaşık 3 hafta önce başlayan gösteriler bugün de devam etti. Kızılhaç Komitesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri başkentin farklı bölgelerinde Nkurunziza’nın adaylığını protesto etmek amacıyla bir araya gelen gruplara ateş açarak karşılık verdi. Olaylar sırasında bir kişi ağır yaralandı.

Bazı katılımcıların bayrağa sarıldığı gösterilerde "Üçüncü dönem devlet başkanlığına hayır", "Yorulduk" ve "Demokratik seçimler istiyoruz" sloganları atıldı. 

Burundi'de iktidardaki Demokrasi Kuvvetleri Savunma Ulusal Konseyi Partisi’nin (CNDD FDD), Devlet Başkanı Nkurunziza'yı 26 Nisan'da aday göstermesinden sonra halk sokağa dökülmüştü. Güvenlik kaynaklarının verilerine göre, gösteriler sırasında şu ana kadar 26 kişi yaşamını yitirirken, yüzlercesi de yaralandı. 

Ülkede patlak veren siyasi kriz nedeniyle 26 Mayıs’ta yapılması planlanan yerel seçimler 5 Haziran’a ertelenmişti. Burundi'de 26 Haziran’da da devlet başkanı seçimi yapılması planlanıyor.

Burundi ayrıca geçen hafta Nkurunziza'ya yapılan başarısız darbe girişimine sahne olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı